Megy még a kosz vagy a szenny

2013. szeptember 06. 10:14

A Vígszínház nyertes pályázatában csak olyan habkönnyű, egyszerű dolgok lehetnek, amik beleférnek Balázs Péter agyába. Ezzel szemben a Víg 1100 férőhelyes, sokkal több fér bele, mint Balázs Péter agyába.

2013. szeptember 06. 10:14
Puskás Panni
hvg.hu

„Nézzük tehát, miről szólhat és miről nem a nyertes pályázat! Balázs Péter egy 2011-es interjúban új színháztudományi definíciót vezet be, a »kísérletező színházét«. A fogalom roppant tág: beleférnek Brecht, Alföldi Róbert és Pintér Béla rendezései is. Balázs szinte büszke arra, hogy nem jut eszébe Pintér Szutyokjának címe, flegmán csak ennyit kérdez: »megy még a kosz vagy a szenny?«

A kísérletező színház fogalomköre ezek szerint úgy írható le legegyszerűbben, hogy minden olyan színházi előadás, amit Balázs Péter nem ért, ő pedig – úgy tűnik – egészen sok mindent nem ért. Következésképpen a Vígszínház nyertes pályázatában csak olyan habkönnyű, egyszerű dolgok lehetnek, amik beleférnek Balázs Péter agyába. Ezzel szemben a Víg 1100 férőhelyes, sokkal több fér bele, mint Balázs Péter agyába, és bizony minimum 70%-ig meg kell tölteni, különben lesz nemulass. Illetve nem lesz, ahogy láttuk ezt az Újszínháznál is, mert ott is megy még a kosz meg a szenny.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. július 13. 11:45
Persze Pannika, a kultúrához csak a magadfajta liberált zsidrákok értenek, ezért aztán minden színház csak a ti hitbizományotok lehet, mert ha nem, az szenny, mucsa meg nácizmus. Másrészt mit szólnál ahhoz, ha Eszenyiről írna valaki hasonló stílusban? Nyilván "nem férne az agyadba"? Persze a fajtádnak joga van bárkibe beletörölni a mocskos bakancsát, igaz-e? Elvégre a gojok szerintetek nem emberek...
szabadhajdu
2016. május 13. 04:12
Libsik mindent jobban tudnak. Ez már csak ilyen. A kulturához csak ők értenek, hiába no Aczél elvtárs is libsi volt.
tellisavalas
2016. május 13. 04:12
Csak jó lehetaz a színház, ha ilyen utálattal írsz!
balbako_
2014. február 05. 08:26
Ott a bibi, hogy más se - döntően a szerző sem - érti mivé "kísérletezték" a darabját. És Puskás Panni ha hiszi, ha nem sok néző van aki a szerzőre kíváncsi és nem az ügyeletes rendezőzseni agymenésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!