Aludj el szépen, kis Balázs

2013. szeptember 27. 11:52

Ha szerencsés véget érne ez a komédia, ezt a szöveget felolvashatná Semjén Zsolt a szolnoki színházban, lóháton. Másra ez nem lehet elég.

2013. szeptember 27. 11:52
Puskás Panni
hvg.hu

„Nem volt véletlen a homály és titkolózás Balázs Péter vígszínházi igazgatói pályázata körül. Ugyanúgy szivárgott ki, mint annak idején Dörner Györgyé, és olyan is. Valójában nehéz is lenne ezt pályázatnak nevezni Eszenyi Enikőével összevetve: inkább hajmeresztő ötletek és avítt gondolatok főzeléke.

Balázs Péternek nem kevesebb a szándéka, mint hogy visszaállítsa a Vígszínház régi fényét a gyanús kísérletező színház megreformálásával, ami – a pályázat több helyen is utal erre – működésképtelennévált. Utóbbi felvetése egyébként teljesen érthetetlen, hiszen a Víg Eszenyi vezetése alatt egy jól működő színház volt, amely a közönség széles rétegeit tudta megszólítani.

A pályázat legnagyobb problémája az ideológiával vastagon átmeszelt koncepciótlanság. Olyan frázisokat motyog maga elé, mint »ha a közönség belép, megérinti a dicső színházi múlt« vagy »az egész nemzetnek, az ifjúságnak igenis erkölcsileg kell megújulnia«. Közben homályos új irányokról beszél, mindene az előző vezetés tagadása, amit kevés, roppant gyenge vagy egyenesen nevetséges ötlet követ.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2013. szeptember 29. 23:15
...u.ezt szajkózták a komcsik is a "szocialista embertípus" megalkotásának szándékával... ...csak annyi a különbség, ...hogy még ők sem vetemedtek annyira aljas agymosására,...amennyit ez a mai rendszer szemrebbenés nélkül bevállal... ...akkor is voltak benyalós szurkolók,...és ahogyan látom,..ezekből ma sincsen hiány...(:
sobrk
2013. szeptember 29. 22:06
»az egész nemzetnek, az ifjúságnak igenis erkölcsileg kell megújulnia«.... neked ez frázis, persze, pedig ez az igazság. És ez nem ellentmondás.
puszika
2013. szeptember 29. 22:06
A hvg. soha nem fog megújulni! Nincs se eszme ,se munkatárs,se akarat!
mary
2013. szeptember 29. 20:59
Te is elaludhatnál már a hülyeségeddel együtt !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!