Elfújta a Szél

2013. szeptember 13. 10:57

Az továbbra sem világos, hogy Szél Bernadett sértettségét miért úgy fejezte ki, mintha éretlen lenne a politikai feladatra.

2013. szeptember 13. 10:57
Szolomayer Balázs, Perecz Panna
Kerdem

„Az továbbra sem világos, hogy Szél Bernadett sértettségét miért úgy fejezte ki, mintha éretlen lenne a politikai feladatra. Továbbá az sem, hogy miért azonosítja saját személyét a magyar nőtársadalommal – bármit is jelentsen ez. Persze értjük mi, hogy 15 perc hírnévért az ember sok mindenre képes, pláne ha olyan a pártban politizál, mely folyamatosan alulról súrolja az 5 százalékos küszöböt. Viszont annál, hogy kiáll sajtótájékoztatót tartani erről a hatalmas esetről, elsősorban az lett volna jobb megoldás, ha szellemesen visszavág az államtitkárnak. De ha erre nem képes – mivel attól hogy szép, még nem biztos, hogy humora is van – esetleg oda is mehetett volna és lekeverhetett volna egy hatalmas pofont. Az eset a média szempontjából is ütősebb lett volna, mint mondjuk két napig maxon tolni a hisztit.

De legyünk igazságosak és ne gondoljuk azt, hogy csak is kizárólag ilyen pocsék női politikusokból áll a világ. És társelnöki rendszer és női kvóta kellene ahhoz, hogy egy nő vezető pozícióba kerülhessen. Szerencsére a történelem során azért tudunk mondani igazán tehetséges női politikusokat, akik valódi politikai teljesítményt is képesek voltak nyújtani. Persze ezeket az »államnőket« (Kerék-Bárczy Szabolcs) inkább az emancipáció dicső kora előtt – mely egyébként megnyitotta az utat a nők kizsákmányolása felé, lásd Lánczi András: Magyar konzervatív töprengések aktuális fejezetét – érdemes keresni. Csak hogy párat felsoroljak, hogy kik is lehetnének a nők példaképei Kunhalmi vagy Vadai Ágnes helyett. Lehetne éppenséggel Mária Terézia. Aki nem csak háborúkat indított és vészelt át, de letette a modern osztrák-magyar állam alapjait. Zseniális politikus, kiváló stratéga, nem mellesleg retorikai képességeknek sem volt híján. De lehetne akár Nagy Katalin, aki szintén jelentős szerepet játszott a cári Oroszország modernizációjában, nem mellesleg uralkodása alatt hódították meg az oroszok Szibériát és a Kaukázus térségét. Kiváló női uralkodó volt. A modern korunkból pedig ott van Margaret Thatcher, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy összeomoljon a »gonosz birodalma« a Szovjetunió. Ezekre a női politikusokra igazán büszke lehetne minden nő, főleg azok, akik politikával kívánnak foglalkozni, mert némileg komolyabb dolgokkal kellett megküzdeniük, mint hogy lebutázza őket egy államtitkár.

»Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren't.« Margaret Thatcher”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2013. szeptember 13. 12:47
Faxom a qrva szexizmusba! :)
lmp-s
2013. szeptember 13. 12:44
Nem tudom, hogy volt-e válaszadási lehetősége Széll Bernadettnek, ha nem, és ezt az államtitkár tudta, akkor még aljasabb személyében támadni a vitapartnert, tudván, hogy úgysem válaszolhat. Egy profi politikus egyébként, ha lehetősége van rá biztos tudott volna frappáns és médiaképes választ adni, az LMP-s politikusok azonban nem profi politikusok, ami sok szempontból nem biztos, hogy baj. Nekem az fáj, hogy magáról a témáról senki nem beszél, vagyis,hogy tett-e valamit a kormány a Verespataki bánya ügyében, és hanem akkor miért nem? Arra sem kaptunk választ, hogy ha Áder elérte brüsszelben, hogy tiltsák be a cianidos bányászatot, akkor hogyan lehetséges, hogy Verespatakon mégis engedélyezhetik azt? Tudtommal egyébként brüsszelben csak egy elvi nyilatkozat született, de kötelező érvényű szabályozás és tiltás nem.
Soma
2013. szeptember 13. 12:41
"Viszont annál, hogy kiáll sajtótájékoztatót tartani erről a hatalmas esetről, elsősorban az lett volna jobb megoldás, ha szellemesen visszavág az államtitkárnak. " --- A legjobb az lenne, ha nem kampányról, hanem szakpolitikáról folyna a "társalgás" abban a gyönyörű Parlamentben! Bernikét pedig a kutya sem pisilné le, ha nem ricsajozna piszlicsáré ügyek miatt.
Berecskereki
2013. szeptember 13. 12:35
Szél Bernadett nem ismeri Albert Einstein által megfogalmazott siker képletét. “Ha életedben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig az, hogy befogod a szád.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!