Szanyi kapitány nem viccel

2013. szeptember 18. 22:12

Legutóbbi publicisztikájában Szanyi kapitány már ledöntötte és átlépte a falat, kijelentve, hogy az MSZP-nek nyitnia kell a szélsőbal felé.

2013. szeptember 18. 22:12
Nyüzsi
hvg.hu

„Ha egy fideszes megmondóember arra a kérdésre, hogy választási győzelem esetén mit kezdene a felcsúti stadionnal, azzal viccelődne, hogy azt börtönné alakítaná kommunista és liberális foglyok számára, elképzelhetjük, milyen reakciók jönnének a Fideszen kívüli médiavilágból. Az ilyen viccekért egyébként tőlünk nyugatra a kalapját is vehetné, de jó, Magyarországon élünk, nem venné, nyilván.

Ha azonban Szanyi Tibor, az MSZP megmondóembere a fenti kérdésre azzal mókázhat a Hírhatár portálon, hogy »Szerintem azt a stadiont fogházzá kell átalakítani a fociultrák és náci csatlósaik számára«, akkor az olyannyira nem ügy, hogy föl sem tűnik senkinek, ó, csak a Tibi vicceskedik, ugyan már, hát tudjuk, hogy ő amolyan tréfás ember, olyan, mint az a másik fickó, aki lemengelézte a Fideszt, hát nem meg kell szakadni?

Szanyi Tibort nyilván sok mindenért lehet szeretni, de a humorérzéke nem sorolható ezen tulajdonságok közé. Az MSZP szempontjából elévülhetetlen érdemei közé tartozhat, hogy az elmúlt években erőteljes retorikai csapásokkal balra vitte pártját, a balon belül egészen a falig, de ez a fal csak mostanáig létezett, amíg a gyurcsányizmussal meg az átkos neoliberalizmussal kellett önkritikusan leszámolni: bocs, fiúk, hogy belesétáltunk a csapdába, többet nem fog előfordulni. Legutóbbi publicisztikájában Szanyi kapitány már ledöntötte és átlépte a falat, kijelentve, hogy az MSZP-nek nyitnia kell a szélsőbal felé (»előttünk áll még a tőlünk balra lévő tömegek korrekt észlelése«).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 19. 12:51
" a humorérzéke nem sorolható ezen tulajdonságok közé." Ne tessék már azt képzelni, hogy ezt nem gondolta komolyan. Ne mosdassuk a szerecsent!
atila68
2013. szeptember 19. 12:44
Szanyi kapitány mást se tesz csak viccel. Ép elmével olyan dolgokat komolyan ember nem tesz mint ő.
puszika
2013. szeptember 19. 11:49
Az ember szíve megszakad,amilyen lágyan nyúl a témához a hvg.Nehogy megbántson valakit ott a baloldalon.Nem a téma érdekes,mert Szanyi már súlytalan,mindenki legyint rá,még a standbeliek is. A lényeg,ahogy a hvg a történtekhez hozzá állt.Nyúlósan és sziruposan,ahogy az az elvtársak között szokás!
Csigorin
2013. szeptember 19. 11:21
Nem mindegy hogy valaki humoros, vagy nevetseges. Szanyi az utobbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!