Kádár öröksége, Orbán ökörsége

2013. szeptember 30. 08:37

Orbán Viktor nem Kádár János örököse, bármennyire is szeretne annak látszani!

2013. szeptember 30. 08:37
Molnár Flóra
Molnár Flóra blogja

„Magyarországon semmi sem az, aminek látszik. Magyarországon a jobboldal balos retorikát folytat, a baloldal pedig csak nyomokban baloldali. Egy azonban biztos: Orbán Viktor nem Kádár János örököse, bármennyire is szeretne annak látszani!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki ciklusai alatt a hagyományos értelemben vett magyar baloldal sorra vesztette el a szavazói zömét, hiszen nehezen lehetett lenyomni a torkukon a nyugatos, vadkapitalista, neoliberális eszméket. (...)

Orbán Viktor az a politikus, aki ugyan csak szimbolikus értelemben, de kihantolta Kádár sírját, majd onnan ellopta Kádár koponyáját, hogy eljátszhassa a Kossuth téren Hamletet. »Enni vagy nem enni: az itt a kérdés«. És akik számára ez valóban kérdés nap mint nap, azok különösebb gondolkodás nélkül be fogják nyelni a rezsicsökkentést is minden egyéb más, jól csengő és hangzatos intézkedéssel együtt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. szeptember 30. 11:54
Szarvas Koppány Bendegúz barátja. A szemfülesek most egy fürdőkádban piáló képet is találhatnak róla a naaaaagy közösségi oldalon.
Taxin
2013. szeptember 30. 11:48
Ezek a harmadik generációs bolsevikok már annyit sem érnek, mint a barcelonai hóhér nagypapa. Luxusba született genetikai cselédfattyúk, akiket semmi nem kényszerit sem agytornára, sem tájékozódásra: besztondulnak egy pakktól és azt hiszik, az a világ.
oskar
2013. szeptember 30. 10:40
Talán annyiban az örökös, hogy kimondja, ne mástól várjuk a jjobb létet, azért tenni is kell.
twitc
2013. szeptember 30. 10:32
Milyen teljesítmény? a Hagyó nokiás dobozaiba 5 millák voltak, a Pacsák meg, mint volt elszámoltatási parancsnoka a szabadságharcnak száz milliókat nyúl le mint egy uzsorás. Valóban van fejlődés. Meg a lefele út a nehezebb - Erőss példája alapján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!