Szexizmust nem akarunk

2013. szeptember 13. 07:39

Hol van ilyenkor a Fidesz híres nőtagozata? Miért nem szólalnak föl?

2013. szeptember 13. 07:39
Lévai Katalin
Népszava

Amikor olyan szexista mondatok hangozhatnak el a Parlamentben, amilyet Illés Zoltántól hallottunk a napokban, úgy érzem, időutazásra indulunk. Elképesztő, hogy a huszonegyedik századi Magyarországon politikus lehet az, aki ennyire ócska és elavult gondolatfoszlányokat ordítozik az ország házában. Tévedés azt hinni, hogy ezzel Szél Bernadettet alázta meg. Saját magát és politikustársait járatta le és tette végképp méltatlanná a politikusi szerepre. 

Hol van ilyenkor a Fidesz híres nőtagozata? Miért nem szólalnak föl? Tiltakoznak, kérik ki maguknak az efféle botrányos megnyilvánulást? Miért nem érzik sértve magukat női és emberi mivoltukban? És miért hallgatnak a jobboldali képviselő urak? Talán azt gondolják, az egyenlőség afféle baloldali úri huncutság, s hogy ez a kérdés a férfiakra egyáltalán nem is tartozik? Csak a liberálisoknak és a baloldalnak fáj az igazságtalanság? Csak mi ismerjük a "sem parancsolni, sem engedelmeskedni" szabadság fogalmat, amelyet a görögök alkottak akkor, amikor leszámoltak a hierarchikus szintekre felosztott világgal, és létrehozták az agórát? Abban minden egyén egyenlő és szimmetrikus helyet foglalt el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2013. szeptember 13. 16:33
Papnőnek kellett volna mennetek ott nincs ez a kurva hajsza, ott csak áhítat, meg béhítat, meg bérmálás lemállik a bér és így tovább az ÁBC végéig, Katus!
catalina9
2013. szeptember 13. 11:58
"...A ballibek többek között arról ismerszenek meg, hogy önös érdekeiket mindig hatalmas erkölcsi ködfelhőbe burkolják. Minél nemesebb a cél: világbéke, atommentes föld, kihaló fajok, állati jogok; gyermekszegénység; pedofília, nőellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc stb., minél nagyobb erkölcsi felhajtást rendeznek, annál nyilvánvalóbb, hogy még több PÉNZT, BEFOLYÁST, HATALMAT akarnak..."
József42
2013. szeptember 13. 11:20
http://www.ferfihang.hu
citizen queen
2013. szeptember 13. 11:18
"Csak mi ismerjük a "sem parancsolni, sem engedelmeskedni" szabadság fogalmat, amelyet a görögök alkottak akkor, amikor leszámoltak a hierarchikus szintekre felosztott világgal, és létrehozták az agórát? Abban minden egyén egyenlő és szimmetrikus helyet foglalt el.” Ostoba pi...pi. Konkrétan a híres, és a bal-lib által sokat emlegetett ókori görög demokráciában _nem_ volt a nőknek semmiféle szavazati joga, otthon ültek a günekaiónban (női lakrész), és nevelték a gyerekeiket, amíg a férjük az agórán mászkált. Szóval ha annyira az egyenjogúság az, amit követelnek, legalább ne az ókori görögöket állítsák már példának, akik meglehetősen patriarchálisak, esetenként egyenesen nőgyűlölők voltak. Másrészt nagyon álszent ez a bal-lib hiszti-cunami, és a jobboldalon való számonkérés, hiszen ők is kussoltak, amikor a saját politikusaik voltak bunkók a nőkkel. Nem emlékszem például, hogy Lévai felszólalt volna egykori főnökének az öregecskedő feleségek lecserélését célzó "humoros" kiszólása ellen. A bunkóság párt-, és oldalfüggetlen, jó lenne már tudomásul venni. Aki csak az egyik oldal tahóságaira hegyezi ki magát, az hiteltelen, hazug, és nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!