Merkel lesz-e Európa "nagy vezetője"?

2013. szeptember 19. 21:55

Angela Merkelnek nincs nagyon alternatívája a számos híresztelés dacára továbbra is ereje teljében lévő európai gazdasági válságban.

2013. szeptember 19. 21:55
Joób Kristóf
Tagok vagyunk

„Bárhogy is legyen, azt valószínűleg belátták a legtöbb helyen, hogy Angela Merkelnek nincs nagyon alternatívája a számos híresztelés dacára továbbra is ereje teljében lévő európai gazdasági válságban. Elég csak körülnézni. A tönk szélén álló Spanyolország miniszterelnökének, Mariano Rajoynak nem jut jobb ötlet eszébe, mint hogy nevetséges műbalhét generáljon Gibraltár körül. Az ebben partnerként segédkező David Cameron brit kormányfő éppen a sebeit nyalogatja a szíriai konfliktus kapcsán kapott belpolitikai pofon után. A kormányválságokat nemzeti sportként űző olaszok pedig nem igazán jöhetnek szóba e tekintetben. És persze ne feledkezzünk meg a letűnt gloire fényét kitartóan kereső Franciaországról sem. Francois Hollande elnöknek leginkább a mindent agyonnyomó közszféra átalakításán kellene gondolkodnia, vagy esetleg azon, hogy hová tűnt 700 ezer állás a francia iparból ez elmúlt tíz évben. Ehelyett inkább vicces propagandaestet szervez a legnagyobb vállalatok vezetőivel, ahol drámai zenés aláfestés kíséretében ecsetelik a francia ipari és tudományos vívmányok egyedülállóságát.

Ebben a mezőnyben az európaiak valóban nem nagyon bízhatnak másban, mind Merkel újraválasztásában. Hacsak a Süddeutsche Zeitung címlapján ujjával bemutató Peer Steinbrück szociáldemokrata kancellárjelölt meg nem szegi az ígéretét, és össze nem áll az SPD a posztkommunista Linkével. Más már nem is hiányozna most Európának, mint egy ilyen koalíció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. szeptember 20. 08:44
Merkel azért lehet sikeres, mert nem akar élére állni az eseményeknek, csak engedi.
kjkj945
2013. szeptember 20. 08:29
Schicklgruber nyomdokaira tőr????
MacElek
2013. szeptember 20. 08:21
Az kizárt, hogy nagy. Ahhoz nem elég magas.
balbako_
2013. szeptember 20. 06:00
Míg az eurózónában átlagosan 0,5 százalékos gazdasági visszaeséssel kell számolni az idén, Magyarországon várhatóan 0,5 százalék körüli bővülés lehet, ami felülmúlja az előrejelzéseket – derül ki az EY legfrissebb Eurózóna előrejelzéséből. A kormány ennél optimistább, 0,7 százalékos bővülést jelölt meg a magyar gazdaságban, de jövőre ez már a 2 százalékot is elérheti. Ugyanakkor Londonban a 2,6 százalékot is reálisnak tartják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!