Üzenet Erdélyből: és ennek mi köze van a focihoz?

2013. szeptember 07. 11:44

Jöttek, bunkók voltak, és hazamennek. Mi meg itt maradunk.

2013. szeptember 07. 11:44
Balázsi-Pál Előd
hvg.hu

„És amikor végre mindenki együtt volt – mínusz Frici meg Zsiga – akkor örömünkben a kerítést is lebontottuk. A Fekete sereg nem fél senkitől! De ezek a cigányok olyan hülyék, mi legalább őket akartuk ütni – hát egy a nemzet, testvér, hát miafasz –, de ezek egymással is összementek, micsoda csőcselék! De amikor a Magyar Himnuszunk szólt, akkor bezzeg mind fütyöltek. Pedig a Himnusz az szent, a hétszentségit, azt tisztelni kell, és kész! Ahogy mi: negyvenezer cigány nem tudott úgy fütyülni, hogy ne énekeljük túl őket! Aztán mi is megadtuk nekik: hátat fordítottunk mind, amikor az oláhok dala jött!

A meccs? Te, ezek a srácok nem tudnak focizni. Ott a címer a mellükön, de én mondom neked: igaz magyar ember nem kap másfél perc alatt gólt az oláh bandától! Ha jönnek, beléjük kell menni rendesen, recsegjenek azok a sípcsontok! Ha mi lettünk volna a pályán, egyik cigány se ment volna le onnan a saját lábán! Még a spanyol bíró se, az is úgy fújt, látszik, hogy rokonok, tolvaj cigányok mind egy szálig!

*

A fenti írás természetesen nem vonatkozik a magyar válogatott összes szurkolójára. Csak azokra, akik jöttek, bunkók voltak, és hazamennek. Mi meg itt maradunk. A szöveg néhány szó átírásával sajnos a román szurkolók egy elég jelentős részére is alkalmazható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 07. 17:04
Pontának volt azért annyi agya,hogy európai viselkedésre hívja fel a szurkolói figyelmét,ami persze csak halottnak a csók volt,viktorbán el sem mert menni és a polgári esküvőre sem dugta oda a pofáját?!
Rabonban
2013. szeptember 07. 16:52
Á, nem provokálta senki a magyar szurkolókat, á, nem.Kifejezetten kedves, barátságos cselekedet magyar szurkolókat szállító autót, buszt, vonatot kővel megdobálni, nem illik visszadobni, megköszönni kell. A stadionba magyar szurkoló zászlót, politikai üzenetű drapériát be ne vigyen, de a román szurkolósereg nyugodtan kifeszíthet 1918 feliratú transzparenseket, meg kellett volna puszilni őket érte! Az a sok nagyokos, aki itt lehordja mindennek a mintegy 3000 kimerészkedő szurkolót, meglátnám, milyen bátor, amikor ezekkel a fiúkkal szembetalálkozik...Jó, hogy rajtuk töltitek ki a dühötöket, elvégre a nagyszerű futballistafiúk, akik normálisan egy labdát sem tudnak eltalálni, beszállnak a luxuskocsijaikba és elhajtanak nyalogatni a sebeiket valamelyik wellnessbe... Már ha vannak sebeik az izomhúzódáson kívül, amely abból keletkezett, hogy elsodorta őket a VB-re kijutni akaró román futball...
geraz51
2013. szeptember 07. 15:23
Kikérem magamnnk,hogy te lebunkózd a fiaimat.Mind a kettő kint volt az elübb beszéltem velük telefonon.Kérem az időt nézni mert nem rgen jött át a különvonat a határon.Ha politikára használod a sportot akko te egy hülye fasz vagy.
USsange
2013. szeptember 07. 13:46
"A fenti írás természetesen nem vonatkozik a magyar válogatott összes szurkolójára. Csak azokra, akik jöttek, bunkók voltak, és hazamennek. Mi meg itt maradunk." Így van. Aki vendégségbe megy más nevében, az ne legyen bunkó, büdösparaszt. Romániában ne kiabálja azt, hogy "büdös románok", "Magyarország" feliratú egyenpólóban. Ezek a focihuligánok Magyarországot járatják le ezzel a viselkedéssel. A magyar emberekről alkotott véleményt befolyásolják rossz irányba más népek fejében. És ez kinek az érdeke, ha nem azoknak, akik a gyűlölet rabjai, akik szeretik, ha minden szomszédos nép ellenségként és utálattal tekint a másikra. Ráadásul, miután ezek a fizetett provokátorok elvetették a gyűlölet magjait, visszajönnek Magyarországra. Az erdélyi magyarok meg ott maradnak és elviselik a "visszavágót".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!