Ötvenhárom új munkahely

2013. augusztus 27. 08:19

Na de miért érdekes ez a 95-ös Sárközy tanulmány? Mondjuk azért, mert a félállami modellt leíró rész nagyjából minden sora megvalósult.

2013. augusztus 27. 08:19
Szabadai Viktor
A Liberálisok blogja

A félállami modellben »az állami vezető állások pártvezetők-képviselők zsákmánya«. A győztes párt érdekeit közép és alsó szinten is érvényesíti, beépül a gazdasági-társadalmi szervezetek vezetésébe, s kialakul az ún. kliens rendszer.

A félállami modellben nagy szerep jut az ún. áldemokratikus, túlbonyolított, költséges államszervezeti megoldásoknak, hiszen elemi érdek a költséges és felesleges állami szervek és ezzel együtt a vezető állami állások szaporítása. Az ok egyszerű: ki kell elégíteni híveik hatalmi étvágyát.

A túlsúlyos államot tehát a társadalom és a nemzetközi közvélemény előtt költséges áldemokratikus megoldásokkal álcázzák, a hatalmi ágak függőségét költségvetésileg garantálják, sőt az ügyészség és a bíróság esetében a kormányzat a személyi függést is erősíti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2013. augusztus 27. 11:17
B+, majd ha teljesítménnyel, életképes modellel, elképzeléssel tudtok jönni, majd akkor elolvaslak benneteket. Egyelőre, csak a szégyenteljes múltja, a teljesítménynélküli, korrupt, romboló szellemisége van a "magyar liberálisok" közösségének. Akiknek mellesleg annyi közük volt a liberalizmushoz, mint pittbullnak a pedagógiához. Ti egy szélsőbalos szekta voltatok liberális szókinccsel...
puszika
2013. augusztus 27. 11:00
Ezt csak egy liberális gondolatmenete lehet,aki úgy fél a REND-től mint ördög a tömjénfüsttől!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!