A küszöbön álló szíriai intervencióról

2013. augusztus 29. 09:32

A vegyi fegyverek büntetlen használata minden másnál kockázatosabb.

2013. augusztus 29. 09:32
Radnóti András
Haza és Haladás

„A szövetséges kormányok rendkívül óvatosak, mivel úgy látják: az eddig is több mint százezer halálos áldozattal és több millió menekülttel járó szíriai konfliktusnak csak rossz kimenetele elképzelhető, így abba a Nyugatnak nem érdeke belekeveredni. A beavatkozás egyetlen oka a tömegpusztító gázok használata, így egyetlen célja is a vegyi pusztítás megállítása lehet.

Az elmúlt napok óvatos orosz kommunikációjából feltételezhető, hogy Oroszország semmiféle (diplomáciai, stratégiai) válaszlépésre nem készül, és az óvatos hangok által emlegetett iráni háborús provokáció esélye az iszlám köztársaság minden militáns megnyilatkozása ellenére is elhanyagolható. Nem tudhatjuk ugyanakkor, milyen védekezésre készülnek a szíriai kormányerők; így még egy racionális, morális és jogi tekintetben megalapozott szíriai beavatkozás is számos kockázatot rejt magában.

A küszöbön álló katonai csapás előtt azonban ezeknél a kockázatoknál nyomósabb érv az, amit David Cameron hangoztatott, miszerint a vegyi fegyverek büntetlen használata minden másnál kockázatosabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2013. augusztus 29. 13:27
Hülye! Semmit nem értettél az egészből, a hivatalos politikai nyilatkozatokon kívül...
saddlenode
2013. augusztus 29. 13:02
"A vegyi fegyverek büntetlen használata minden másnál kockázatosabb." ja ertem, de a bombazas az OK, ha az USA csinalja.
KannibálTatárÚr
2013. augusztus 29. 11:46
Ha a Szír kormány alkalmazott is gázt, az a belügye. (Én nem hiszem el). Idegeneket nem jogosít fel Szíria elleni támadásra. 1. Nagy a provokáció lehetősége; 2. Fokozatosan akár azért is be lehetne avatkozni más államok belügyeibe, mert valamelyik zsidó úgy érzi, hogy csunyán nézett rá valaki az inkriminált országban.
foxi
2013. augusztus 29. 10:42
Megtalálták a gáztartályt ! http://i.ebayimg.com/t/Grosser-US-Army-Raketen-Jeep-von-TM-Japan-Blechauto-/00/$%28KGrHqYOKk!E3w4SQJcYBO!1KE5!1g~~_35.JPG
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!