Kairó, all inclusive

2013. augusztus 15. 21:27

A szélesebb értelemben vett Kelet-Európa polgárai egy pillanatra sem riadtak meg az egyiptomi eseményektől, ugyanolyan lelkesedéssel isszák le az all inclusive költségeit Hurghadától Sharm el-Sheikhig.

2013. augusztus 15. 21:27
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Kezdjük egy örömhírrel! A szélesebb értelemben vett Kelet-Európa polgárai egy pillanatra sem riadtak meg az egyiptomi eseményektől, ugyanolyan lelkesedéssel isszák le az all inclusive költségeit Hurghadától Sharm el-Sheikhig. Az oroszok pedig állítólag Kairóban is jól érzik magukat, hiszen mit számít a legvérgőzösebb egyiptomi tömegtüntetés a péntek délutáni moszkvai dugóhoz képest?

Mindez nagyszerű hír az egyiptomi vezetésnek is, ugyanis az ország pillanatnyilag a turizmuson kívül legfeljebb a külföldi kölcsönelőlegek lenyúlásából tud bevételhez jutni. Utóbbiból egyre kevesebb folyik be azonban, a forradalom után el tudták adni Nyugaton a demokratikus álmot, most már legfeljebb a remélt stabilitás váltható át aprópénzre. 

Remélt, mert pillanatnyilag Egyiptom sok minden, csak éppen nem be- és kiszámítható. A hadsereg ugyan eltávolította a hatalomból az öntörvényű Mohamed Murszi elnököt és iszlamistáit, a helyükre ültetett bábkormány azonban legfeljebb a Nyugatot nyugtatta meg. Az egyiptomiak egyre inkább úgy érzik, hogy megint átverték őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2013. augusztus 15. 23:32
Én már jó ideje azt gondolom, hogy már régóta sírja vissza Mubarakot az átlag egyiptomi...
MacElek
2013. augusztus 15. 23:10
Egyiptomot fel kell építeni, nem hullik az ölükbe. A készen kapott demokrácia csak az USA hatalmát és befolyását jelenti. Politikai függőséget. Attól kell mielőbb megszabadulniuk. Ha egy saját országot akarnak.
kamasuka
2013. augusztus 15. 23:08
Ez a pénisz tényleg mindent lop, nem csak anyagiakat. :) http://kepviselofunky.blog.hu/2013/08/15/brofisttel_a_koztarsasagert_480
Soma
2013. augusztus 15. 22:08
Mursi hívei ülősztrájkot folytattak. Több tízezren. A hadsereg szétverte őket. Sikeres demokrácia-exportnak lehetünk tanúi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!