Lázár berúgta a kincstár ajtaját

2013. augusztus 13. 09:40

Azzal, hogy Lázár János most kiállt, és a mikrofonba bemondta, hogy 15 programból 13 áll, egy teljesen új módon áll hozzá az ügyhöz. Ilyen beismerés eddig itthon sosem volt.

2013. augusztus 13. 09:40
Magyari Péter
444

„Az ilyen befagyasztásokról eddig se az NFÜ, se a mindenkori magyar kormányok, se az Európai Bizottság nem beszélt magától soha. Volt rá oka mindegyik oldalnak, erről már május elején írtam.

Azzal, hogy Lázár János most kiállt, és a mikrofonba bemondta, hogy 15 programból 13 áll, egy teljesen új módon áll hozzá az ügyhöz. Ilyen beismerés eddig itthon sosem volt.

(...)

Ugyanakkor az is igaz, hogy az NFÜ nem bírta kiszórni az összes támogatási pénzt, 500 milliárdra még pályázatot sem írtak ki, és még legalább ugyanennyi pénz beragadása van veszélyben az elakadt pályázatoknál. Márpedig politikai értelemben rosszul hangzik, hogy lett volna pénz, csak nem sikerült elkölteni. Ezt még akkor is nehéz a választóknak elmagyarázni, ha egyébként minden tagállamban maradni szokott lehívatlan forrás, és néhány régióbeli országban (Románia, Bulgária, Csehország például) ez kifejezetten komoly nagyságrend lesz a most záruló ciklusban.

Petykó lemondása óta az NFÜ több korábbi felső- és középvezetőjét megkeresték, visszajönnének-e. Ők ezt úgy értelmezték, hogy tényleg nagy a baj, és a politikai hűségnél már jobban számít a hatékonyság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. augusztus 13. 11:48
444 berúgta az OPNI ajtaját....
pimepime
2013. augusztus 13. 11:10
"Már ez év elején, az NFÜ szétszedésének tervezgetésekor arról pletykáltak az ügyet követők, hogy az egész mögött az van, hogy Simicskáékat háttérbe tolják. Mert túl erős lett? Mert túl sok támadási felületet ad? Mert az emberei nem elég hatékonyan vezetik az NFÜ-t? Mert más, szintén Fideszhez közel álló nagyvállalkozók elégedetlenek, hogy nekik csak morzsák jutnak? Mindez együtt?" ---------- Milyen nagy fejtörést tudnak okozni a túl mohó kollégiumi szobatársak!
Felebarát
2013. augusztus 13. 11:09
irány strasburg...
puszika
2013. augusztus 13. 10:53
Látod Magyari!Ez a más, köztetek meg közöttünk. Ti mélyen hallgattatok,ha az NFÜ hatékonyságáról kellet volna írni 2004-2010 között.Ezek között te is ott voltál,hol volt az a fene nagy oknyomozó újságírói vénád.Hallgattál mint egy rakás sz..! Ezek legalább elmondják mi a gondjuk és keresik rá a megoldást!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!