Ciánkatasztrófa újratöltve?

2013. augusztus 15. 15:42

Semmit sem tanultak, és mindent elfelejtettek: így dolgozta fel az Orbán-kabinet a 2000-es ciánkatasztrófa tanulságát.

2013. augusztus 15. 15:42
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Jávor Benedek blogja

„Semmit sem tanultak, és mindent elfelejtettek: így dolgozta fel az Orbán-kabinet a 2000-es ciánkatasztrófa tanulságát. A nagybányai szennyezés helyszínén hamarosan újra aranykitermelés indulhat, a magyar kormány hallgatása mellett. Írásbeli kérdést nyújtottam be Fazekas miniszternek, hogy megpróbáljam felébreszteni a nyári sziesztán lévő kormánytagokat: itt az alkalom, hogy a gyakorlatban is tegyenek valamit a magyar érdekek képviseletéért. (...)

Elemi érdekünk lenne, hogy hasonló ökológiai krízis ne történhessen a magyarországi folyók vízgyűjtőjén. Emiatt választ várok a környezetvédelemért felelős kormánytagtól: milyen lépéseket tesz a kormány a lehetséges katasztrófa megelőzése érdekében, milyen garanciákat kapunk egy újabb ciánkatasztrófa elkerülésére illetve az esetlegesen bekövetkező környezeti károk rendezésére, valamint részt vesz-e a magyar kormány a bányanyitás engedélyezési folyamatában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 16. 07:27
"...milyen garanciákat kapunk egy újabb ciánkatasztrófa elkerülésére..." A kis revizionista. Mindenki tudja, hogy egyetlen garancia lenne Erdély, benne Nagybánya visszafoglalása.
MacElek
2013. augusztus 15. 20:43
Benedek, van rá megoldás: vissza kell foglalni Erdélyt. De azt a kormánytól hiába várod.
Soma
2013. augusztus 15. 19:24
Benedek! Most rohanj Cohn Bendithez! Vagy ilyenkor már nem vagytok zöldek?
kuwiq
2013. augusztus 15. 18:33
Mikor kérdezték meg utoljára a románok a magyar kormányt, ha valamit engedélyezni akartak? Egyébként volt hivatalos magyar tiltakozás a technológia miatt, de a román bányászati engedélyek kiadásánál nemigen kérdeznek meg minket. Egy ilyen felkészült politikus, mint a karácsony elvtárs nyilván tisztában van az ilyesmivel, de akkor meg mit vagdalkozik itt össze-vissza?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!