Orbántól kaptak ajándékot az érettségizők!

2013. augusztus 21. 14:41

A miniszterelnök egy könyvet küldött valószínűleg minden érettségizőnek, aminek a címe „ISTVÁN KIRÁLY ÉS MŰVE”.

2013. augusztus 21. 14:41
Hava Nikita
Átlátszó oktatás

„A miniszterelnök egy könyvet küldött valószínűleg minden érettségizőnek, aminek a címe »ISTVÁN KIRÁLY ÉS MŰVE«. Egyébként a szerzője Györffy György, aki Széchenyi-díjas történész, a Magyar Tudományos Akadémia tagja is volt. Nem ismerem a munkásságát, ezért gyorsan segítséget kértem egy történelem szakos ismerősömtől. Beszélgetés:

Én: csááááááá! Figyelj már Györffy György menő történész volt?

Ismerősöm: Györffyről azt tudom, hogy a kommunisták nem szerették, de asszem nem a nézetei, hanem rögtön a származása miatt, mert valami nemes volt, ezért rábízták a vármegyék összeírását az 50-es években. Aztán ő a történeti földrajznak ilyen nagy alakja, meg emiatt elkezdett István királlyal foglalkozni meg ezzel a kérdéssel, hogy a megyerendszer magyar, szláv, vagy nyugati dolog. (mármint azért a vármegyéket kapta az akadémiától, mert a történeti földrajz az egy retkesen unalmas dolog)

Na meg is volt a két perces gyorstalpaló Györffy György munkásságából. Most már bátran állíthatom, hogy a könyv jó! Visszatérve ez a könyv harmadik kiadása, amit 2000-ben adott ki a Balassi Kiadó. István műve 670 oldalas, 62 térkép és ábrát + 80 oldal képmellékletet tartalmaz. Biztos nem rossz, de legjobb benne a könyvjelző Orbán Viktor aláírásával és nekem mégis a szöveg ütött:

»Kedves Fiatal Honfitársam!

Gratulálok kiemelkedő tanulmányi teljesítményéhez és kiemelkedő érettségi vizsgájához.Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének. Az a cél vezérelt bennünket, hogy az átalakítás eredményeként olyan minőségi, színvonalas felsőoktatás álljon a magyar fiatalok szolgálatában, ahol a befektetett munka, a szorgalom és a tudás megtérül. Olyan felsőoktatás, ahol Ön nemzetközi mércével is versenyképes diplomát szerezhet, és kibontakoztathatja képességeit önmaga és hazája javára.Elismerésem jeléül fogadja szeretettel e könyvet Szent István királyunk életéről és munkájáról. További tanulmányaihoz sok szerencsét, kitartást és erőt kívánok Önnek!Orbán Viktor«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. augusztus 21. 15:54
"Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének." WTF???
Akitlosz
2013. augusztus 21. 15:53
Persze nem Orbán fizeti az "ajándékát", hanem az adófizetők.
Akitlosz
2013. augusztus 21. 15:52
Választási propaganda. Próbálják megnyerni az első szavazókat is.
tatka46
2013. augusztus 21. 15:09
Zsebből fizette? Igaz kevesebb az államadósság(szerintük DD)lehet költekezni a mi pénzünkből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!