RECSÖP

2013. augusztus 01. 10:46

Vicces kedvünkben már azon sem csodálkoznánk, ha a Fidesz megváltoztatná a nevét Rezsicsökkentő Magyarok Nemzeti Szövetségére vagy rövidebben Rezsicsökkentők Pártjára.

2013. augusztus 01. 10:46
Fazekas Csaba
Galamus

Régóta nyilvánvaló, hogy a Fidesz kampánykommunikációjának meghatározó eleme, a jobban-teljesítő népboldogítás szinonimája lesz a háztartások közüzemi díjainak kormányzati csökkentése, és mint látjuk, nem is eredménytelenül. A Fidesz támogatottságának stabilitásához ez jelentősen hozzájárul. Sőt, a kommunikáció már túlnőtt önmagán, hiszen a rezsicsökkentés a kormánypártiak ajkain nem pusztán népjóléti intézkedés, hanem már-már ideológia, a politikai pártok közti különbségeket generáló filozófiai alapvetés, amely felismerhetővé teszi, sőt, lelkünkbe égeti a jó és rossz, Isten és ördög között az átmenetet nem ismerő demarkációs vonalat. A lakossági megtakarításokra irányuló közvetlen haszon hangsúlyozása mellett a fideszes ideológiagyártók számára fontos, hogy az emberek nagyon is érezzék az erőteljes állami beavatkozás fontosságát, továbbá lássák felsejleni a pár száz forinttal kisebb összegű sárga csekk mögött a nagy hatalmú miniszterelnök magabiztosságot sugárzó arcélét. De a rezsicsökkentés nagyon is alkalmas a gátlástalan multikkal való riogatásra, az energiaszolgáltatóktól és a bankoktól a Velencei Bizottságig húzódó, könnyen fogyasztható, egységfrontba tömörült ellenségkép megrajzolására. Az erőlködés, ahogy a Fidesz a baloldalt és a liberálisokat a rezsicsökkentés természetes ellenségeinek akarja láttatni, lassan oda vezet, hogy már nem is látunk más fontos dolgot a hazai és a nemzetközi politika világában, mint a rezsicsökkentés kérdését. Háttérbe szorul az alkotmányosság, az oktatáspolitika, a gazdaság, a beruházások, a munkahelyteremtés, a külföldre vándorlás, az állattenyésztés, az útkarbantartás, a közbiztonság stb. – csak a rezsicsökkentés ügye marad a szemünk előtt. Vicces kedvünkben már azon sem csodálkoznánk, ha a Fidesz megváltoztatná a nevét Rezsicsökkentő Magyarok Nemzeti Szövetségére vagy rövidebben Rezsicsökkentők Pártjára (röviden: RECSÖP, az EU konzervatív pártcsaládja Európai Néppárt helyett: ERECSÖP), az ellenzéki pártokat pedig Alaptörvénybe emelt passzus kötelezné rá, hogy a »rezsinövelő« szót beiktassák szervezetük hivatalos elnevezésébe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2013. augusztus 01. 14:50
Akkor nektek mint nyugdíj csökkentő galamusnak Nyucsöknek kellene nevezni az újságotokat, vagy ha az ott írogatókat vesszük figyelembe Köcsöknek. Prutty!
várúr
2013. augusztus 01. 14:38
A fickót sajnos elolvastam. KOmmentelni nem érdemes. Ennyi.
hümmögő
2013. augusztus 01. 14:37
RECSÖP, kecsöp, fapöcs? Mert Magyarország jobban teljesít! Hm!
ouchy
2013. augusztus 01. 14:34
Érdekes, ha valaki nem áll be önként a fejet lehajtó, kezét tördelő, szegénységét mutogatók sorába, ha nem mer kicsi lenni, hanem megpróbál kitörni a neki "fenntartott" körből, mindjárt utálni, pocskondiázni, gúnyolni való illető lesz belőle. Ha valaki szemébe meri mondani az ordítozó eus elvtársaknak, hogy senki nem sértheti meg Magyarországot, és kellő tisztelettel kell beszélni a magyarokról, azt itthon, határon belül akarják hiteltelenné tenni. Kedves hölgyeim és uraim: nem kellene egy kicsit másképpen viselkedni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!