A Ctrl+C konzervatív

2013. július 14. 11:51

Bokros kinézett magának egy konzervatív programot, és azt másolta a saját neve mellé – emellett csak az önmeghatározása az, ami a konzervatívok közé sorolja.

2013. július 14. 11:51
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

„Önmagában sem a piacpártiság, sem a piacellenesség nem tesz valakit konzervatívvá. Azt sem állítom, hogy a Fidesz konzervatív lenne – sem azt, hogy nem az. Nem is erre keresem a választ.

De térjünk vissza az eredeti kérdéshez: hogyan kerül a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere a konzervatívok közé, mi teszi őt konzervatívvá?

Önmagában véve ilyen múlttal sem lehetetlen, hogy konzervatív politikusról beszéljünk. A konzervativizmusok közös pontjait megtalálni igencsak nehéz feladat éppen azért, mert ez a gondolkodásmód nem a programideológiák szabásmintáját követi, a konzervatív politika nagy általánosságban nézve nem dogmatikus, nem rendelkezik egy minden helyzetre alkalmazandó receptkönyvvel. Egy innovatív keretről van tehát szó, amely szorosan kapcsolódik adott helyhez, időhöz és szituációhoz. Mindezeket figyelembe véve kell elgondolkodnunk a feltett kérdésről.

Magam, ha már Bokrost konzervatívnak kell nevezni, akkor Ctrl+C konzervatívnak nevezném. A számítógépek világában kevésbé jártasak számára: ez a billentyűkombináció a »másolás« parancsának megfelelője. Bokros ugyanis kinézett magának egy távoli konzervatív programot, és azt másolta át a saját neve mellé – emellett csak az önmeghatározása az, ami a konzervatívok közé sorolja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2013. július 14. 22:15
Basszus, az, amit ez az ürge tud és mutatott egy nagy rakás semmi. Elvlégzett néhány számtani műveletet, amire egy ötödik osztályos tanuló is képes lett volna, de a kétharmad, amelyik mögé állt, nem kisebb történelmi bűnt követettel - az alanyi jogú GYES-sel és a pollgármesterképviselők megalkotásával- mint meghosszabbította a kádárizmust és végérvényesen megszüntette Magyarországot. Magyaország halott, és az itt mentegetett HORN és Bokros ölte meg!
leech
2013. július 14. 20:30
"Magam, ha már Bokrost konzervatívnak kell nevezni, akkor Ctrl+C konzervatívnak nevezném. Bokros kinézett magának egy konzervatív programot, és azt másolta a saját neve mellé" Én pedig egy mocskos hazaárulónak nevezném ! A neve mellé pedig azt másolnám : Nem kellesz Magyarországnak , Pusztulj , akár cionbal , akár jobbközép vagy !
atila68
2013. július 14. 20:18
Ez pont olyan mikor a cégemnél az új Humán Erőforrás osztály főnök által kiadott, általa jegyzett, aláírt office dokumentumok névhegyében cégként az előző munkahelye, és egy volt régi céges beosztottjának a neve szerepelt.
szintiboj
2013. július 14. 17:30
Ki ez a kis majom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!