Leszünk vagy elfogyunk?

2013. július 13. 10:07

Amíg az ellenzék mindennap siratja az éhező gyermekeket, addig most 75 ezer gyerek nyaral a Balatonnál a szüleivel vagy táborban.

2013. július 13. 10:07
Seszták Ágnes
MNO

„A nagy probléma az lesz, ha nem máris az, hogy elöregedő társadalommal, beteg és nyűtt generációkkal nem lehet kreatív és innovatív dolgokat véghezvinni. A nyugdíjas korosztály fél minden változástól, minden újítástól, és ez az igazi veszélye annak, hogy kevés gyerek születik. Nem utolsósorban ennek a kevés gyermeknek az életminősége is fontos. Nem mindegy, hogy nélkülöző szülők zaklatott környezetben éppen hogy csak megélnek, mert a gyermeknevelést teljesen magánügynek tekinti az állam, vagy számtalan könnyítés segíti a családokat. A kormány már eddig is látható erőfeszítéseket tett azért, hogy a házaspárok az első után vállaljanak egy második gyereket is, de a segítés feltétele a folyamatosság, a rugalmasság, hogy adminisztratív okok ne gátolják a szülési hajlandóságot.

Az anyák munkahelyvédelmi programja beválni látszik, a munkáltató, ha érdekeltté teszik, készségesen alkalmaz gyermekes édesanyákat, akár osztott munkaidőben is. Az anyasági támogatások összege és igénybevétele is újszerű lesz, de külhoni mintára szó van a férfiak apasági szabadságáról is. A szakemberek szerint erre nincs fogadókészség, ami csak idő kérdése, mert annak idején, amikor egy énekesnő helyett a férje vette igénybe a gyest, megszólták. Ma ebben sincs semmi különös. A távlati tervekben segítséget kapnának azok is, akik még az egyetemi éveik alatt vállalnak gyereket, és számtalan variációja merült fel a lakhatási támogatásoknak.

Amíg az ellenzék mindennap siratja az éhező gyermekeket, addig most 75 ezer gyerek nyaral a Balatonnál a szüleivel vagy táborban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bohocugyi allamtitkar
2013. július 13. 16:53
"addig most 75 ezer gyerek nyaral a Balatonnál" jaja. a fidesztagok gyerekei es a fidelitasos pocsok. a tobbieknek megelhetesre kell a penz.
dudly55
2013. július 13. 16:36
"A nyugdíjas korosztály fél minden változástól, minden újítástól, és ez az igazi veszélye annak, hogy kevés gyerek születik." Ezt konkrétan nem értem. 63 évesen, hogy szüljek, hogy Ágikának kedvébe járjak?
OberEnnsinnen
2013. július 13. 16:27
"Amíg az ellenzék mindennap siratja az éhező gyermekeket, addig most 75 ezer gyerek nyaral a Balatonnál a szüleivel vagy táborban." Az ördögszarvakkal rendelkező, patás Orbán legújabb trükkje, - gondolom, ezzel minden igazi bal-libes tisztában van.
chinasky
2013. július 13. 14:52
fidesz agit. prop.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!