Az Orbán lányok tánca

2013. július 20. 09:36

A lányok annak a magyar miniszterelnöknek a gyermekei, aki gyakorlatilag egy olyan rendszer megteremtésén fáradozik, ahol az esélyek egyenlősége voltaképpen megszűnik

2013. július 20. 09:36
Jakab Attila
Galamus-csoport

„Másokkal ellentétben én nem értem, hogy miért jöttek indulatba az Orbán lányok, hogy lefilmezték őket. Hiszen ők nem akárkik. Ők teljesen más esélyekkel indulnak az életben, mint az az átlagos magyar fiatal, aki éppen most szorul ki az egyetemről, vagy az elmenetelen kénytelen gondolkodni, ha valamit szeretne kezdeni az életével. A lányok annak a magyar miniszterelnöknek a gyermekei, aki gyakorlatilag egy olyan rendszer megteremtésén fáradozik, ahol az esélyek egyenlősége voltaképpen megszűnik. A tudás, a tehetség, a teljesítmény helyét teljes mértékben átveszi a születés (pl. trafikos, földbérlő stb. gyermeke), illetve a politikai és ideológiai hovatartozás, megfelelés. A jövőben ezek lesznek a magyarországi érvényesülés sorsdöntő kritériumai. Nem mintha eddig ezek nem lettek volna fontosak, de talán a dolog soha nem volt ennyire nyilvánvaló és világos; soha nem nyilvánult meg ennyire élesen és radikálisan. Lényegében a szakmaiság megszűnésének, megszüntetésének folyamata indult el. Az egy külön fejezet, hogy ebben az egészben mi az önmagukat értelmiségnek nevezők, pontosabban képzelők (hiszen nagyon sokan csupán diplomások, mint pl. Semjén Zsolt) felelőssége. És itt az ún. »szakmai« bírálatok anonimitásának gyakorlatára gondolok, ahol mindenki szabadon, gátlástalanul és következmények nélkül kiélheti frusztrációit, zsigeri gyűlöletét.

Az Orbán lányoknak nem kell felkapni a vizet. Hiszen a tánctörténetnek van előzménye. Ennyire kurta lenne Orbán Ráhel memóriája? Akkor segítek. A történet tulajdonképpen 2011-ben kezdődött. Abban az évben Ráhel és Szájer Fanni (na ugye!) a Sziget szervező irodánál töltötték a szakmai gyakorlatukat, ahol felkérték őket, hogy a magyar EU-elnökség záró buliján, a Volt fesztiválon, üzemeltessék az Európa Kempinget. Teljesen természetes és helyénvaló, nemde?(...)

Ha mindehhez hozzávesszük a fiúnak is összegründolt labdarúgó csapatot, amelynek éppen most építenek stadiont Felcsúton, akkor joggal vélelmezhető, hogy az Orbán Viktor neve által fémjelzett rezsim és korszak a modern Magyarország maffiásodási és visszafeudalizálódási (a cselédek és szolgák) időszakaként fog bevonulni a magyar történelembe. A miniszterelnök épp most közölte, hogy »magamfajta emberek szeretnek valami jelentőset, valami rendkívülit tenni«. Hát sikerült! Ehhez hasonló teljesítményt, szétverni a társadalmat, utoljára Szálasi Ferenc mutatott fel. Akkor is a nemzet és a kereszténység folyt még a csapból is. És még messze vagyunk a végétől!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. július 21. 09:28
Mocskos aljas.undorito ember aki ilyen cikket ir.
fogd a pénzt és kuss
2013. július 21. 08:32
szépen levezette...... na ez meg az én ötletem: galamus-jakab-orbán lányok-szállasi mibel a lányok mindeki szerint nem nem tartoznak a sztoriba: galamus-jakab-szállasi
states
2013. július 21. 07:53
Jó nagy szarban vannak a balnácik minden jel szerint, ilyenkor szokták végső kétségbeesésükben a legocsmányabb eszközeik tárházához nyúlni, és Orbán családját, szüleit, feleségét, gyerekeit felhasználni a miniszterelnök lejáratására. Tehát mindenki nyugodjon meg, fogja be az orrát, ha már elviselhetetlen a bűzt hoz a szél Ron Werber kampánystábja felől. Már csak 9 hónap, hogy megint akkorát bukjanak, mint Rottenbiller. És ezt ők is tudják, azért ilyen büdösek.
ballada
2013. július 21. 04:37
bajnai kölkei nem mertek a kamera elé állni ,miért háttal ülnek a médiának ,bajnai jól lefizette a médiát .Vagy a kölkei is hasonlítanak az apjukra ??? Orbánékra uszította a firkászokat , a gyerekeit próbálják lejáratni.mszp kampány része a család kikezdése ,Orbán ellen próbálják hergelni a népet.Bajnai és a lefizetett firkászai üldözik Orbánt ,legújabban a családját is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!