A pártok júliusi támogatottsági adatai. Tényleg ez volna többségi vélemény?

2013. július 18. 17:22

Sokszoros a felelősség most a véleményformálókon (politológusokon, újságírókon, bloggereken, pártpolitikusokon) például a változtatni akarás érzésének fenntartása miatt is!

2013. július 18. 17:22
Expertus
Democrat

„Ha Orbán szoros küzdelemben tud csak felülkerekedni - és azért erre mindenképp van esély - akkor nem lesz képes újra kétharmadot szerezni, tehát részint nem tud majd hozzányúlni a sarkallatos (kétharmados) törvényekhez, másrészt nemzeközileg sem hivatkozhat elsöprő otthoni támogatottságra! A másik lényeges szempont az, hogy egy újabb négy éves Orbán ciklus egyáltalán nem biztos, hogy »végigfutna« tekintve, hogy a lakosság egy része számára - jó magyar szokás szerint - csak késve »esne le« hogy rosszul döntött, így az általános elégedetlenség légkörében az ellenzék számára új és fontos feladatkör alakulna ki: megszervezni az ellenállás és tiltakozások rendszerét.

De ne szaladjunk ennyire előre. Jelenleg az a fő kérdés, hogy valósak e a felmérések adatai, és ha csak részben is azok, miként lehetne végre megfordítani a kialakult helyzetet. Az összefogás jól halad: a két párt (MSZP, E14) konkrétumokban is egyeztet, és ha végre megállapodásra jutnak a közös miniszterelnök-jelölt kérdésében, illetve az egyes választókerületekben indulókat tekintve, akkor ősztől egy egységes arculat körvonalazódhat, és az utolsó fél évre (októbertől áprilisig) valódi alternatíva nyújtásával győzhetik meg a másfél millió bizonytalan széles tömegeit! Vagyis a hajrában dől el minden, mint a legtöbb versenynél általában! Egy biztos: a vereségbe beletörődés, a »minden mindegy, úgyis veszítünk« légköre, illetve az általános passzivitás rengeteget ronthat az esélyeken. Sokszoros a felelősség most a véleményformálókon (politológusokon, újságírókon, bloggereken, pártpolitikusokon) például a változtatni akarás érzésének fenntartása miatt is! A demokratikus ellenzéken belül pedig minél gyorsabban el kell simítani az ellentéteket, és nem szabad hagyni, hogy a személyek közti rivalizálás, a Bajnai-Mesterházy versengés megossza az ellenzék táborát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2013. július 19. 11:27
A magyar bal-liberális oldal egy parazita képződmény. 

Amikor hatalomra kerültek a rendszerváltás után, minden esetben eladósodás, csőd, majd kiigazítás lett a vége.

 Horn-kormány: Bokros csomag. 

Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai-kormányok: IMF hitel, IMF elvek szerinti kiigazítás.

 Miért gondolja a szerző, hogy erre a lúzer projektre a magyar választó tömegesen átszavaz?
belga
2013. július 19. 08:18
Engem végtelenül elszomorít az, hogy miközben a választók többsége úgy látja, hogy rosszirányba halad az ország a társadalom képtelen arra, hogy egységesen fellépjen a valóban fontos ügyekben. Miközben egyre több fiatal megy el az országból, egyre elképesztőbb az egészségügyi ellátás, és folyamatosan erősödik az a tendencia, hogy a gazdagodás/elszegényedés mértéke nem a végzett munka társadalomi hasznosságával arányos (vagy ha igen, akkor bizonyos esetekben fordítottan). Sok mindenért lehetne (és kellene) együtt tiltakozni/követelni. De belementünk abba, hogy ha a mi választottunk kormányoz, akkor nem tiltakozunk semmilyen intézkedése ellen -nem illik/árulás. Így aztán az egész politikai elit ebből él (politológusokat, megmondóembereket is beleértve!), nem kis részben ezért silányodott el. Mi pedig mintha még mindig nem érzékelnénk: rajtunk múlik, hogy milyen országban élünk. Mi választjuk a vezetőinket, és mi fogadjuk el azt a minőségű munkát, amit kormányzás címen végeznek. Jobbról és balról.
IgazságosIzomViktor.
2013. július 18. 22:01
Kétharmada nem lesz arra nagyösszegben fogadnék már most.Tehát ha nyer is,nem sokat tud majd kezdeni már a tákolmányával.De a baloldal se ha netán ők kormányozhatnak majd.Azon a szinten fognak megrekedni a dolgok ahol Orbán hagyta.Szóval mindenképp nehezebb lesz a dolog.
korona
2013. július 18. 21:05
Winston Churchill néhai brit miniszterelnök mondta a közvélemény-kutatásokról, hogy még azokban sem hisz, melyeket ő hamisít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!