Királyt váltott Belgium

2013. július 21. 17:35

Albert után Fülöpnek sem dukálnak a koronaékszerek, a belga királyoknak ugyanis se jogara, se palástja de még egy árva korona sem osztályrésze.

2013. július 21. 17:35
EUrologus
444

„Visszatekintve a számos magánéleti botránya (házasságon kívül született gyermekek) ellenére Albertől, mint a flamand és vallon függetlenedés ellen hatékonyan fellépő és az országot a 2009-2011 közti 500 napos kormányválság idején is összetartó uralkodóról ír a megosztott nemzeti sajtó.

Az új uralkodó, az 53 éves Oxfordban és Stanfordban tanult Fülöp kapcsán azonban elég szkeptikus a belga média. Sokan kételkednek abban, képes lesz e kellő tekintélyt kivívni a hagyományosan erős diplomáciai kapcsolatokkal bíró Belgium élén.

Egy biztos: Albert után Fülöpnek sem dukálnak a koronaékszerek, a belga királyoknak ugyanis se jogara, se palástja de még egy árva korona sem osztályrésze.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2013. július 22. 10:29
Helyesen: Kongóban az embervadászok annyira hazudtak
bunko_jobbos
2013. július 22. 10:29
Úgy tudom, Belga Kongóban az mebervadászok mannyira hazudta, hogy a végén már csak akkor fizették ki a váltságdíjat, ha bemutattak egy pár fület. Konkrétan ilyen mértékben folyt a négerek kiirtása. Erről olyan emberek sem tudnak, akik a belga államot képviselik. Az egyik ilyen, tíz éves szolgálat után kilépett a szolgálatból (? nagykövet volt) és írt egy könyvet. Én is innen tudom, de nagyon nem reklámozzák.
Diner Man
2013. július 21. 19:53
Nem hallom Guy Verhofstadt őrjöngő tiltakozását egy ilyen elavult rendszer ellen, mint a királyság, amit ráadásul családon belül adnak-vesznek, és ráadásul mise keretében vesznek magukra..... Mi ez a brüsszeli csönd, Kóhnbendit?
csenge
2013. július 21. 18:29
Ami azt illeti, nem is egy ezer esztendős királyság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!