Egész Európát?

2013. július 02. 16:27

Ideje véget vetni az Amerika-imádatnak is egyszer s mindenkorra.

2013. július 02. 16:27
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Most kiderült, hogy lehallgatják az Európai Uniót is. Az unió tisztségviselőit, hivatalnokait és hivatalait, hogy gátlástalanul megpróbálnak bejutni mindenhová, s hogy legfőbb »támadási célpontjuk« a legfontosabb szövetségesük: Németország. Szó nincs itt terror elleni háborúról.

Itt egy minden gátlását elvesztett, pofátlan, ön- és közveszélyes csendőrállam pőre hatalmi érdekeiről van szó. Íme, a »transzatlanti együttműködés«, az »atlantista-realista« fedőnéven futó gazemberség igazi arca: egy gátlástalan világhatalom, amely orwelli módszerekkel figyeli meg saját szövetségeseit éppúgy, mint az általa ellenségnek bélyegzett államokat, csak azért, hogy minden információ birtokában ellehetetlenítse az EU-t, amelyben gazdasági versenytársat lát (annak minden gyengesége ellenére).

Legfőbb cél ezen belül az euró tönkretétele és megszüntetése s imigyen a dollár primátusának helyreállítása a világban. A cél, hogy a megfigyelések, lehallgatások – vagyis törvénytelenségek és aljas gazemberségek – árán megszerzett információk birtokában zsarolhatóvá, ellehetetleníthetővé, tönkretehetővé váljanak személyek, országok, cégek, bankok, politikai szándékok és törekvések, összeurópai vagy nemzeti érdekek – minden-minden, ami esetleg szembemegy ennek a romlott és becstelen Molochnak az érdekeivel.

Dosztojevszkij ezt írja egy helyütt: »Amint önmagunkká válunk, végre emberi arculatot öltünk. Ledobjuk mostani majompofánkat, szabad lények leszünk, nem pedig rabszolgák vagy lakájok. Akkor majd emberszámba vesznek, nem tekintenek majd hazátlan, nemzetközi csavargóknak, az Európa-imádat, a liberalizmus és a szocializmus semmirekellő bugrisainak.« Dosztojevszkij Európához intézte szavait. S ott is jó helyütt vannak ma is. De nagyon ideje átirányítani a címzést a tengerentúlra. Ideje véget vetni az Amerika-imádatnak is egyszer s mindenkorra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. július 03. 07:46
mindenki lehallgat mindenkit...ne játszuk már ezt zsóti
incze
2013. július 03. 00:47
Bayert meglepi a történet, ami annyit tesz, hogy nyeretlen kétéves, fingja sincs a világról, amiről annyit dumál, ami rendben van, de akkor meg mitől ekkora a pofája? Nap mint nap kiderül (ő maga mondja el), hogy az égegyadta világon semmiről nem tud semmit, de miután ezt szépen elmondja, rögtön ki is adja a jelszót, hogy most akkor miképp kell viselkedni "egyszer s mindenkorra". És van egy remek olvasótábora, amelyik tátott szájjal vevő erre a "nímand nulla vagyok, megmondom mit kell tennetek" dumára.
magnamater
2013. július 02. 23:01
Az indiánokat kiirtották, az újkorban a rabszolgaságot felújították, az atombombát ledobták - az már csak egy apróság,másokat lehallgatnak,számítógépekbe belenyúlnak. Ahogy ma strassbourgiakat elnéztem, az európaiak se sokkal különbek.
röviden
2013. július 02. 22:18
Nincs Amerikával semmi baj, soha nem tettek mást, mint ami a leplezetlen érdekük, nem is lehet tőlük mást várni. Ha valaki tud ellenpéldát, vezesse elő. Normális embernek soha nem lehetett csudálata tárgya. Minden álnaív rácsodálkozás a viselkedésükre nevetséges. Részemről az egy Melville, ami igazán lenyűgözött, a Moby Dick a tízes listámban van. Igaz, nem állt módomban amerikaiakat természetes közegükben tanulmányozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!