Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

2013. június 14. 09:14

Mi voltunk a legjobban felháborodva, amikor a FIFA zárt kapus büntetésre ítélt minket a magyar-izraeli meccs miatt. És most mi tesszük ezt a románokkal ugyanezt.

2013. június 14. 09:14
vincent1
Magic Magyars

„Eleve utálom, amikor a politika rátelepszik a futballra. Tudom, hogy a pillanatnyi hírnévért és egy-két szavazatért bármire képesek a politikusok, de picit most messzire mentek a magyarok. Mi voltunk a legjobban felháborodva, amikor beköptek minket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél. Most pedig Markó Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő tette ugyanezt a Román Labdarúgó-szövetséggel.

A román szurkolók a Trinidad és Tobago elleni felkészülési meccsen huhogtak. Ezután a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által alapított Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, konkrétan Markó Attila levélben fordult a FIFA-hoz, amelyben felhívja a szervezet vezetésének a figyelmét a román pályákon tapasztalható rasszizmusra és a helyi szövetség hozzáállására. Miért kell ezt?

Mi voltunk a legjobban felháborodva, amikor a FIFA zárt kapus büntetésre ítélt minket a magyar-izraeli meccs miatt. Pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elismerte, hogy hibázott, minden szinten elítélte az ott történteket. Nem volt jó érzés, hogy mások, név szerint az európai rasszizmus ellenes mozgalom (FARE), egy bécsi izraelita kör, valamint a Simon Wiesenthal Központ jelentették fel a magyarokat.

És most mi tesszük ezt a románokkal ugyanezt. Kinek jó ez? A jogvédő szervezet »szeretne rámutatni«, hogy a román szövetség (FRF) nem veszi komolyan az etnikai és faji alapú fenyegetéseket és visszaéléseket, emlékeztet a májusi holland-román meccsre, ahol a román szurkolók magyarellenes transzparenst feszítettek ki, amellyel a a Rapid kolozsvári meccsén magyar zászlót égető, emiatt letartóztatott szurkoló mellett álltak ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2013. június 14. 14:03
Nem általában "mi" tettük a panaszt, hanem egy magyar individuum. Nem is a magyar országgyűlés, kormány vagy egyéb magyar hivatalos szerv, hanem egy Romániában működő (persze magyar) szervezet román állampolgár képviselője.
balbako_
2013. június 14. 11:06
Harc a kettős mérce mellett Magic Magyars(sic!) módra.
ördöngös pepecselés
2013. június 14. 10:57
A FIFA döntését követően az egész baloldali EP képviseletnek, a mazsihisznek, az AI-nak minden tisztességes embernek egyemberként kellett volna tiltakozni minden fórumon a FIFA kollektív magyarbüntetése ellen és akkor lenne alapjuk követelni a magyar lovagiasságot a románokkal szemben. Ha nem tett semmit akkor most ne okoskodjon senki az egyenlő mércéért való kiállásért.
lavor
2013. június 14. 10:50
Én, mint büszke demokrataliberáliskozmoplitiaantirasszistaantiminden nem vagyok hajlandó eltűrni a rasszizmus akármilyen megjelenési formáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!