Mit is ér egy baloldali miniszterelnök-jelölt?

2013. június 14. 10:17

Kérdés, ha az fog látszani jövő év elején, hogy a Fidesz előnye már biztosan nem behozható, mivel tudnának a pártok mozgósítani, és az esetleges bukás után ki vinné el a balhét.

2013. június 14. 10:17
Veisz Márton
Nézőpontok

„Most azonban egyre inkább szivárognak a hírek a színfalak mögött zajló taktikázásról, s ebben pillanatnyilag Mesterházy Attila van előnyben. Az erről szóló Index- és Népszabadság-cikkek aligha meglepő módon heves reakciókat váltottak ki az E14-esekből, például PM-es vonalon Szabó Rebeka és Scheiring Gábor is írt, ráadásul pártjuk még mindig inkább viszolyog az MSZP támogatásától.

Ugyanakkor ha mindez valóban a Népszabadságban megszellőztetett módon külön listák állításához vezet, azzal jelentősen megnehezíti saját helyzetét a két főszereplő, ugyanis egy lépéssel távolabb kerülnek a kormányváltástól. Ezt követően pedig az amúgy is szűkülő parlamenti helyekért kell egymással is megküzdeni a tárgyalóasztalnál, ami újabb súlyos konfliktusokat vetít előre. Mindez pedig nem a potens és kormányzóképes ellenzék képét erősítené, amire pedig igencsak rászorulna némi tuning.

Kérdés, ha az fog látszani jövő év elején, hogy a Fidesz előnye már biztosan nem behozható, mivel tudnának a pártok mozgósítani, és az esetleges bukás után ki vinné el a balhét. Amennyiben ez a harc a baloldalon eszkalálódik, akkor már korántsem lesz olyan vonzó pozíció ehhez az arcát adnia egy, a jövőben még bármit is tervező politikusnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristóf
2013. június 14. 13:58
Mesterházy szimpatikusabb,de ez a választás biztos bukás lesz,inkább Bajnai vigye el a balhét.érte nem kár. Mesterházy még lehet miniszterelnök egyszer.
next mindig élni fog 7
2013. június 14. 12:59
Miért ez a hatalmas aggodalom jobboldalról! Nem kell félni, mert tényleg nem fog fájni, bármi is történjen! Ti következtettek olyanról, aminek nem tudjátok a valóság alapját, mert nem tudhatjátok mi történik a színfalak mögött! Viszont normális ember látja, hogy mit tettetek az elmúlt időben! Női Gittegylet-pályázati furcsaság Trafik és Föld Mutyi- haverok jutalmazása Iskolai gyümölcs- zsarolás Most csak ennyit, amit mindenki láthat! Hm!
sztd
2013. június 14. 12:34
Álmodik a nyomor. A listáknak elegendő 5% fölé kerülni, hogy ne vesszen el a szavazat. A külön lista egészséges versengést is jelenthet, hogy ki legyen a miniszterelnök, szóval még szavazatot is lehet maximalizálni. Elegendő, ha a jelöltek közösek, és ott a szavazat össze fog adódni. Értem, hogy ilyenkor egyszerre kell egymás ellen és a Fidesz ellen egymásért is kampányolni, de világos eljárásrend mellett szerintem mindenki látni fogja, hogy most mi történik és miért. Szóval kemény menet lesz a következő választás, jelenleg nagyon élesnek tűnik a helyzet. A Fidesz esélyeit az is rontja, hogy őket legalább 2001 óta mindig túlmérik.
balbako_
2013. június 14. 11:12
Szart sem ér...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!