Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Árvíz!

2013. június 06. 07:19

Most van itt az összefogás ideje, most kell megmutatni, hogy igenis egy ország – egy most önhibáján kívül bajba jutott ország – felelős állampolgárai vagyunk!

2013. június 06. 07:19
Szász István
Népszava

Orbán Viktor miniszterelnököt ezeken a hasábokon ritkán dicsérjük, de most nincs és ne is legyen politikai küzdelem! A kormányfő veszélyhelyzetet hirdetett - minden tisztességes, hazáját szerető magyar állampolgárnak kötelessége támogatni a kormányt és a kormányszerveket az elemi csapás elleni küzdelemben.

Igaz az, hogy évtizedek óta a kormányok nem figyeltek kellően az egyébként nagyhírű magyar vízügyi szakemberek figyelmeztetéseire? Igaz. Évtizedek óta késésben vagyunk a gátak erősítésével, magasításával, a vésztározók kialakításával. Ezeket a munkákat pótolni kell! Ám most nincs ideje a visszafelé mutogatásnak, most a jelenlegi vészhelyzetre kell koncentrálni. Mindenkinek a maga helyén most kell megtennie azt, ami tőle telik.

Most van itt az összefogás ideje, most kell megmutatni, hogy igenis egy ország - egy most önhibáján kívül bajba jutott ország - felelős állampolgárai vagyunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2013. június 06. 12:18
Ne bántsátok, ahogy néz a szomorú gázóra fejével, szinte már elhiszi az ember hogy van olyan nagy veszélyhelyzet amikor ezek is el tudják zárni a hazugságcsapot. Még ha csak ideiglenesen, és kommunikációs tanácsadóik nyomására is.
nyugalmazott tanár
2013. június 06. 12:14
"Orbán Viktor miniszterelnököt ezeken a hasábokon ritkán dicsérjük, " És? Ki mnem sz...ja le, hogy éppen mi a véleményetek?
röviden
2013. június 06. 10:53
Ez a Szász nevű firkász tuti ártérre építkezett.
fran
2013. június 06. 08:46
Nem tudom, mennyire van meg nektek az, hogy az Unió nem ad pénzt új gátakra, csak meglevők magasítására. Pedig az egyik kézenfekvő megoldás a távolabbi gátak, nagyobb árterek lennének. S mivel úgyis rengeteg földet kellett kivonni. Az újra gát mögé került földekért cserébe lehetne további földeket kiosztani. Lehet máshol nem lenne ez jó megoldás, ott ahol erősebbek a lobbisták és kihozták az Eu-s irányelveket. De nekünk ez lenne jó. Valószínűleg. De gátépítésre EU pénz nélkül nincs esély. 22-es csapdája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!