A gazdáknak nincs valódi érdekképviselete

2013. június 08. 15:24

Ha nyerünk, le fogjuk ellenőrizni a pályázatokat, és gyorsított bírósági eljárásban biztosítunk jogorvoslati lehetőséget ott, ahol tisztességtelen úton jutott valaki földhöz. Interjú.

2013. június 08. 15:24
Szabó Rebeka
Magyar Narancs

„Hiába a sorozatos botrányok az állami földek pályázatai miatt, a kormány, a Fidesz és az NFA is azt kommunikálja, nincs gond. A gazdák érdekérvényesítő képessége jóformán nulla. A legutóbbi gazdatüntetésen háromszázan voltak a Kossuth téren.

A gazdáknak jelenleg nincs valódi érdekképviselete. Az előző kormányok alatt a Magosz látta el ezt a szerepet, de az akkori Magosz-vezetők közül azóta sokan beültek a Fideszbe, és már nem függetlenek, nem képviselik a gazdálkodók érdekeit, főleg nem a kisebbekét. Gazdatanácsok szerveződnek ugyan, de a jelek szerint még nincsenek azon a szinten, hogy országos megmozdulásokra vállalkozzanak. Az első jelentős fellépésük a kajászói földfoglalás volt. (...)

Esetleges választási győzelem esetén terveznek elszámoltatást az ügyben?

Igazságszolgáltatást tervezünk. Ha nyerünk, le fogjuk ellenőrizni a pályázatokat, és gyorsított bírósági eljárásban biztosítunk jogorvoslati lehetőséget ott, ahol tisztességtelen úton jutott valaki földhöz. De mivel a pályázatok korrektségének teljes körű ellenőrizhetősége elveszett azzal, hogy az NFA nem őrzi meg a vesztes pályázatokat, azokban az esetekben, ahol egy pályázó (vagy családja, érdekeltsége) 150 hektár fölötti területet kapott vagy nem helyi pályázó nyert, új pályázatot fogunk kiírni. Ezen természetesen a nyertes is indulhat: ha nem volt visszaélés, akár újra is nyerhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2013. június 08. 19:19
Tudod mit nyersz nyafka-lányka? Időt, észheztérni.
Akvínói akvavit
2013. június 08. 19:16
Emlékszel, amikor a szoci képviselő kibucozott veled kapcsolatban?
Wazze
2013. június 08. 18:46
Ennek a Rebekának elég szép orra van...
puszika
2013. június 08. 18:44
Fenyegetőni azt tudsz kislány,de valóban tenni is valami értelmeset azt nem!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!