Sixxnél teljesen elgurult a gyógyszer

2013. június 06. 14:23

Ha helytálló a párhuzam a holokauszt és a Való Világ között, akkor sixx az az újságíró, aki mindent elkövet ennek az embertelen projektnek a népszerűségéért és sikeréért.

2013. június 06. 14:23
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Ennél a sixxnél teljesen elgurult a gyógyszer. Soha életemben nem olvastam még olyan – akár nyomtatott, akár elektronikus – újságcikket, melynek a szerzője ennyire kivetkőzött volna magából. A személyes indíttatás annyira átüt a sorokon, hogy már félreérthetetlen – Bayer Zsolti csak ábrándozik arról, hogy valaha életében képes legyen így átélni egy indulatot, és azt ennyire kontroll nélkül merje megszövegezni és közzé tenni. Ráadásul semmi sértő nincs abban a párhuzamban, amit felállítottam. A rosszat jól művelni összehasonlíthatatlanul több kárt, szenvedést és nyomorúságot okoz, mintha valaki a rosszat rosszul gyakorolja. Nem poénkodás ez a holokauszttal, és főleg nem nem annak a relativizálása, hanem ezeknek a hallatlanul társadalomromboló realityknek a helyükre tétele.

Egyébként értem én a csávó felháborodását, ha ugyanis bármilyen mértékben is helytálló a párhuzam a holokauszt és a Való Világ között, akkor ő bizony az az újságíró, aki egy évtizede mindent elkövet ennek az embertelen projektnek a népszerűségéért és sikeréért. Úgy tűnik, a látszat ellenére ennek a bulvárpropagandistának mégis van lelkiismerete, amely ezúttal ébredezni kezdett: sixx végre ellentmondást él meg a civilizációs normák és a saját mindennapos tevékenysége között. Új és zavaró érzés – el kell oszlatnia. Úgy vélte, hogy ha kommentár nélkül hagyja az általam vont párhuzamot a reality-show és a szervezett népirtás közt, azzal hallgatólag elismeri, hogy napi szinten kollaborál egy civilizációs bűncselekményben. Sixx minden valaha létezett újságírói normát alulmúló, eszeveszett mocskolódását ennek a lélektani mechanizmusnak a számlájára írom. A pszichológia így hívja: kognitív disszonancia redukció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orszagos Tahotlanito Muhely
2013. június 09. 02:58
Puzsér el van magától szállva...
OberEnnsinnen
2013. június 09. 02:15
Úgy látszik, fiúk, ehhez az egyenlethez valakik hibásan adták meg a képletet, így aztán itt nem lesz megoldás.
Odoaker
2013. június 09. 02:15
Ez most ül.
Leszart Rittberger
2013. június 09. 02:15
sixx tényleg gerinctelen senkinek tünik az írásai tükrében; ahogyan az ofőm mondta volt egykoron: az olcsó népszerűséget hajhássza a kis bugyutácska viccelődésével. A holokáról egy gondolat: ha olyan faszán meg volt szervezve, akkor hogy a vérbe' van az, hogy bizonyos szakmákban, sarzsi felett és a Parlamentben mindenki survivor ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!