Csúrog

2013. június 28. 09:18

Szimbolikus politizálás, de ennyi év után már csak a gesztusok számítanak. Kevés? Felemás? Nem: több mint amire egy éve számítani lehetett.

2013. június 28. 09:18
Makai József
Komment.hu

„A hivatalos Szerbia egyszerűen nem akart tudomást venni a magyarok áldozatairól.

Eddig. Ugyanis a csúrogi emlékmű (és a szerb áldozatokról szóló múzeum) felavatása előtti napokban a szerb parlament nyilatkozatban is elítélte a magyarok elleni bűntényeket. A nyilatkozatot a legnagyobb parlamenti párt, a szerb haladók – azaz a volt radikálisok – terjesztették be. Nyilván a vajdasági magyar politikusok és a magyar diplomácia is győzködte őket - a lényeg, hogy megtették. Ha létezik szerb-magyar megbékélés, akkor az a szerb nacionalistáknak köszönhető.

Szörnyű, mi?

Igazából nem számít: fontosabb, amit Áder János és Tomislav Nikolic államfők tettek a meggyilkolt nagyapák, apák és testvérek emlékezetére. Az számít, hogy a szerb állam elismerte, ártatlan magyarokat öltek meg, Magyarország pedig múzeumot épített a ’42-es mészárlás szerb áldozatainak emlékére. Szimbolikus politizálás, de ennyi év után már csak a gesztusok számítanak.

Kevés? Felemás? Nem: több mint amire egy éve számítani lehetett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2013. június 28. 10:58
Vajon miért nem bízom ebben a megbánásban?
Antigoné
2013. június 28. 10:14
Szinte mindegy is, szívből jön, vagy kényszerből: Európa felé deklarálják a megkövetést, ettől már nem lehet visszalépni.
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 28. 10:13
ahhoz képest, hogy ha a délvidéki magyarság, nem egy gyáva lapító sunyi népségként viselkedik talán vajdaság északi része is kiszakadhat koszovóhoz hasonlóan igenis kevés amit elért Délvidéken a magyarság
kuwiq
2013. június 28. 09:43
Hahaha, az ős külpolitikai szagértő család. Ha jól emlékszem, a papa volt az ország-világ c, hetilap főszerkesztője, a magyar-szovjet "baráti" társaság lapja volt. Szóval a szerb radikálisok eccer csak megvilágosodtak, és elítélték magukat!!??? Ne röhögtessen már , jóember! Martonyiék világossá tették, a szerbek annyit tárgyalnak az EU-val, amennyit akarnak, ha a magyarokat kollektíven megbélyegző törvények érvényben maradnak, a magyar vétó garantált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!