Szárszói panoptikum

2013. június 25. 19:52

A baloldali-balliberális oldal képtelen lépést tartani az idővel, jelentős figurái húsz éve ugyanazt hajtogatják.

2013. június 25. 19:52
Kiss Tibor Noé
Új Szó

„A házigazda két kerékpárt ajándékozott a fő vendégeknek, a zöld lett Bajnaié (nagy B betűvel), a vörös Mesterházyé (nagy M). Aztán hirtelen előkerült az X is, így állt össze a BMX-felirat. S hogy mi az az X? Hát jó sok iksz, azaz voks a jövő évi választásokon.

 
Ez a poén sok mindent elárul a rendezvény hangulatáról. Ha ez nem lenne elég, természetesen ott voltak a Mikroszkóp színpad meghatározó arcai, a TOI TOI wc-ken »Fülkefor« felirat virított, egy faágról pedig a következő felirat csüngött: »Háromnál több ember csak akkor beszélgethet egymással, ha nem alapítanak pártot«. Elsöprő humor.
 
S ha ehhez hozzávesszük a résztvevők között elcsípett beszélgetéstöredékeket vagy az elképesztő nyári outfiteket, a Kádár-korszak elevenedik meg előttünk. A baj csak az, hogy 2013-ban járunk, s erre – a jobboldalisággal nehezen vádolható – kommentárírók is ráéreztek. A szárszói találkozó szomorú képet fest a magyar kormány ellenzékének fő erőiről, azok holdudvaráról. A baloldali-balliberális oldal képtelen lépést tartani az idővel, jelentős figurái húsz éve ugyanazt hajtogatják. Nincs karizmatikus vezetője, koherens programja, világos politikai irányvonala. Képtelen vonzóvá tenni azt az értékrendet, amelyre az Orbán-kormánnyal elégedetlenkedők között lenne kereslet. Nem tudja megszólítani sem a kigolyózott trafikosokat, sem az egyetemistákat. Sem másokat, lényegében senkit.
 
A szárszói buli világossá tette: közösségük dohos levegőjű panoptikum. Politikai értelemben nem léteznek. A legszomorúbb az, hogy jelenleg Orbánnal szemben rajtuk kívül senki sincs a placcon.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2013. június 25. 20:31
Nagy a fesz ballibsiéknél
janika
2013. június 25. 20:30
Emlékszem 2006-ban egy Almássy téri kampány rendezvényen az előre kirakott fehér székeken egy-két nyugdíjas kókadozott,majd valahogy tele lett az Andrássy út kissebbik fele (Gyurcsány és Hiller úgy vigyorgott,hogy látszott őket is meglepte a tömeg.),és mit ad Isten megnyerték a választást. Én mondom vannak csodák.
states
2013. június 25. 20:04
Mikor már a balmédia sem tudja leplezni, mennyire gáz volt Farkasházi grundján megrendezett piknik, akkor tényleg nagy gáz van. Az derült ki ugyanis, hogy az a politikai beltenyészet, amelyik totálisan bukott meg többszörösen 2010-ben, és amelyik mérgezi 23 éve a közéletet, tökéletesen alkalmatlan a kormányzásra, a kormányváltásról már nem is beszélve. És most pánik van, mert ezekkel kellene nyerni, és Eötvös Csöpivel szólván, nincs másik.
charliealan
2013. június 25. 19:58
Nem, Nojé fiam, Magyarország szerencséje, hogy legalább 1 államférfival rendelkezik, ez pedig Orbán. Magyarország szerencséje, hogy ő a miniszterelnök. Már értem, mit keres az Új Szónál az a sok ballibsi vendégpublicista. A legszomorúbb az, hogy az Új Szónál csak ilyen majmok juthatnak szóhoz a placcon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!