Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése!

2013. június 02. 15:14

Ma is azt kellene keresnünk mindnyájunknak ami összeköt, nem azt, ami szétválaszt!

2013. június 02. 15:14
Kerecsényi Zoltán
Hírhatár

„A hazai antifasiszta ellenállás fontosabb küzdelmeiről és küzdőiről – legyenek azok baloldaliak vagy jobboldaliak, magyarok vagy nem magyarok, hívők vagy nem hívők – ma sem - hetven esztendő távlatából sem – szabad megfeledkezni, mert az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság, nem származás, és nem felekezeti hovatartozás kérdése!

Ahogy a fent említett különböző pártállású antifasiszta embertársaink a vészterhes időkben össze tudtak fogni a nemzet érdekében, úgy ma is azt kellene keresnünk mindnyájunknak ami összeköt, nem azt, ami szétválaszt!

Bízzunk benne, hogy az elkövetkezendő esztendők antifasiszta évfordulói – különösen a magyar zsidóság deportálásának közelgő hetvenedik évfordulója – jó alkalmakat tartogathatnak arra, hogy »bölcsebbek« legyünk, és több, méltatlanul elfeledett hősünk-mártírunk alakja megidéződjék, illetve még élő magyar antifasiszta kortársaink megszólaltassanak innen is, onnan is, hogy levonjuk a múlt tanulságait, fényükben áttekintsük az aktuális kérdéseket, s megszólítsuk a fiatalabb nemzedékeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2013. június 03. 10:03
Kerecsényi elvtárs! A nemzetközi helyzet fokozódik! Rákosi elvtárs idején sok egykori kisnyilasból lett ávós. Akkor hogy is van ez?
Next adósság
2013. június 03. 04:44
Az antifasizmus csinált 21.769 milliárd adósságot, vagy ezt a faszisták csinálták? Nők között ritka az antifaszista? Hümm?
juli555
2013. június 02. 22:17
http://www.mindszenty.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=271:mindszenty-es-a-nyilasok&catid=12:hir&Itemid=27
juli555
2013. június 02. 21:44
antifasiszta csak kommunista lehet? Akkor hogy lehet, hogy Barankovics István, Bajcsy-Zsilinszky, Mindszenty József, Varga Béla, id. Antall József jobboldali-konzervatívok, egyik fajvédő is- antifasiszta volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!