Megtört a jég

2013. június 21. 16:25

Új korszak kezdődik, hiszen nagyon sok konzervatív, fundamentalista beállítottságú ember hivatkozott arra eddig, hogy az Exodus „kigyógyítja” a melegeket a homoszexualitásból.

2013. június 21. 16:25
Kaleidoscope
az ezer színű világ

„Tegnap megtört a jég. A homofóbia világszerte ismertté vált, a hívő keresztény LMBT emberek szívét évtizedeken keresztül jeges páncélba záró, konzervatív keresztény alapokra, »fundamentumokra« hivatkozó, de valójában Jézus Krisztus tanításával kezdettől fogva szembenálló Exodus mozgalom vezetői hivatalosan beismerték, hogy tévedtek. (...)

Új korszak kezdődik, hiszen nagyon sok, magát a hit és a keresztény erkölcs védelmezőjének gondoló, konzervatív, fundamentalista beállítottságú ember hivatkozott arra az elmúlt évtizedekben, hogy az Exodus »kigyógyítja« a melegeket a homoszexualitásból. Rájuk hivatkozva állították, hogy minden LMBT ember számára nyitva álló lehetőség, és ezért kizárólag csak a személyes döntésükön múlik, hogy a »normális« heteroszexuális életet »válasszák«, tehát személyesen felelősek is azért, hogy megváltozzanak. Most egyértelművé vált, hogy ez nem igaz, és nem is volt igaz soha.

Mindez rá kell, hogy ébressze a homoszexuális viselkedést még mindig elutasító, és bűnnek tartó keresztény egyházakat arra, hogy korrigálni kell saját teológiai és morálteológiai tanításaikat. Ugyanakkor le kell vonniuk a szükséges következtetést mindebből azoknak a konzervatív politikai erőknek, akik eddig azért utasították el az LMBT közösséghez tartozók teljes egyenjogúságát (beleértve a heteroszexuálisokkal egyenlő házassági jogot is), mert azokra a morális alapelvekre hivatkoztak, amelyeket a keresztény egyházak vezetői – a fentiek értelmében – egy téves elképzelésre, a »homoszexualitás gyógyíthatóságáról« terjesztett tévtanokra alapoztak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menetekel
2013. június 22. 09:21
A legerősebb ösztönök egyike a szexuális ösztön, ha beállt valamire azt szerintem szinte lehetetlen megváltoztatni. Biztos vannak akik homoszexuálisnak születtek, valakik azzá válnak (erőszak, "tanult" viselkedésforma ) és ha ez már kialakult ha fejükre állnak is az orvosok , pszichiáterek akkor sem lesz ebben változás, ahogy egy normális heteró sem tudja megváltoztatni a szexuális preferenciáját, úgy egy buzi sem fogja.
ottapont
2013. június 21. 20:16
"Mindez rá kell, hogy ébressze a homoszexuális viselkedést még mindig elutasító, és bűnnek tartó keresztény egyházakat arra, hogy korrigálni kell saját teológiai és morálteológiai tanításaikat." Aligha! Ezen tanítások ugyanis a Biblián és nem az Exodus nevű (eddig nem hallottam róluk) társulat véleményén alapszik. A Biblia pedig nem változik.
narmer
2013. június 21. 17:33
Teljesen nyilvánvaló, hogy egy hatalmas kampány indul Európában a homoszexualitás elsmertetéséért, mert miképpen lehet az, hogy napok óta ettől zeng a net?
hartnesz
2013. június 21. 17:33
Kívülállóként mondom: A betegség a fizikális és szociális jólét hiánya. Ennek megfelelően a homoszexuálisokat a társadalom teszi beteggé, megbélyegzésükkel. Pont attól lesznek betegek hogy beteggé nyilvánítják őket. egyébként a saját nézőpontjukból teljes életet élhetnének, természetesen bizonyos társadalmi normák betartása mellett. Pl. nem parádézna tangában az Andrássy úton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!