Edd meg a spenótot, mert elvisz a Bajnai!

2013. június 09. 10:38

Az ingerült fenyegetőzéssel társított butaság tényleg egyre jobban a pártállami rendszereket idézi.

2013. június 09. 10:38
Fazekas Csaba
Galamus

„Az Orbán-rendszer kommunikációs gépezete olyan szédületesen kezd bedőlni saját propagandájának, hogy alig-alig lehet egy-egy állomását kimerítően elemezni. Fontos észrevenni, hogy a politikai ellenfeleik minősítésében nemcsak a szánnivaló ostobaságok feltűnőek, hanem az a fanatikus hit is, amelyet saját ostobaságaik iránt táplálnak. Nem zavarja a kommunikátorokat az sem, hogy az ingerült fenyegetőzéssel társított butaság tényleg egyre jobban a pártállami rendszereket idézi.

Gondolok például néhány olyan friss megnyilatkozásra, amelyek Bajnai Gordonról mint az ellenzék potenciális miniszterelnök-jelöltjéről szólnak. Az  a Fidesz ismeretében  egyáltalán nem meglepő, hogy amortizációs kampányba fogtak vele kapcsolatban, korábban vezető politikusaik büszkén vállalt pártfeladata volt ez Gyurcsány Ferencnél is. Van és lesz itt plakátozás, Hajdú-Bét-kivizsgálások sora, kártalanítás, libázás, tönkretétel, eladósítás, hazaárulás, külfölditőkének kiszolgáltatta stb. stb. reggel, délben, este. Amit mostanában kezdtek vele csinálni, az először is hamarosan totálissá válik, vagyis minden rosszal Bajnait fogják majd vádolni, másodszor, ebből következően, előbb-utóbb a dolog fokozhatatlanná növekedik és még inkább önmaga paródiája lesz, mint amennyire már most is az. (...)

A pártállami jelleget az mutatja, hogy egy kizárólagos hatalommal rendelkező politikai pártot gyakran skizofrén kommunikáció jellemez: nem tudja eldönteni, hogy fölényesen rálegyintsen gyengének, nem létezőnek tekintett ellenségére, vagy épp ellenkezőleg, óriási méretű veszedelem, gigantikus támadás vizionálásával erősítse önmaga kiválasztottságát, addig ijesztgesse magát az ellenséggel, amíg nem látja benne a félelmetes ellenség vicsorgó arcát, amely ellentámadásra ösztönöz. Ezek a szerepek néha gyorsan váltják egymást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0bsitos
2013. június 09. 20:48
-"lesz"
0bsitos
2013. június 09. 20:47
Ma spenót less ebédre, tükörtojással... jaj, mi lesz velem?
puszika
2013. június 09. 19:38
Ne síránkozz kisfiam.Amit Orbán kap tőletek ,lassan negyed százada, többszörösen felülmúlja azt amit Bajnai kapott. Van behozni való bőven!!
mary
2013. június 09. 18:52
Ki nem szarja le Bajnait !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!