Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az utolsó németek

2013. június 17. 21:38

1953-ban Németország nyomorult, megszállt, kettévágott, elnyomott ország volt – de élt. A mai halott.

2013. június 17. 21:38
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Ti, akik gondolkodás nélkül két pofával zabáljátok a »magyarországi fasizmusról« szóló, futószalagon gyártott hazug mocskolódásokat. Akik lelkesen tapsoltok egy ócska szélhámosnak, aki a cigányokat lemészárló gárdistákról rendezett darabot. Akiknek színházaiból és galériáiból a »művészet szabadságának« hazug, rothadt jelszava alatt ömlik az egész világra az emberalatti perverzitás? Akik lenácizzátok és leköpköditek azokat, akik emlékezni merészelnek a drezdai bombázás sok ezer áldozatára és kétszer annyian mentek ki tiltakozni a megemlékezés ellen, mint ahányan részt vesztek rajta. Akik közül sokan vörös zászlókat szorongatva lázadtok a globalizáció ellen.

Ugyanazok, akik a foci Eb alatt tapasztalható »nacionalizmus« ellen tiltakozva letépkeditek a házakról – a saját zászlótokat. Uramisten, mit gondolnának az '53-as berlini srácok, ha látnának benneteket! Ahogy azokat a vörös rongyokat lobogtatjátok, amelyek alatt őket lemészárolták, és azt szaggatjátok le, amiért ők meghaltak? (Szó szerint így volt: a Branderburgi kapura felmászott pár fiatal, letépte a vörös zászlót, és kitűzte helyére a fekete-piros-arany trikolórt. Az oroszok legéppuskázták őket.)

De Istennek hála nem látnak. A föld alatt nyugszanak. Beletaposták a berlini aszfaltba, szitává lőtték, vagy felkötötték őket. Azért, hogy ti hatvan esztendő múltán szabadságotok és emberi méltóságotok teljes birtokában válhassatok hitvány, meghasonlott néppé. 1953-ban Németország nyomorult, megszállt, kettévágott, elnyomott ország volt – de élt. A mai gazdag, független, egységes, szabad – és halott. Ha valaki a Mennyországban összefut a szent őrült berlini srácokkal, ne mondja el neki, mivé lett a hazája. Ne mondja el nekik, hogy ők voltak az utolsó németek...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2013. június 18. 10:45
Szerintem egyszer a németeknek is lesz egy jó kormányzatuk, persze ehhez a lakosságnak is fel kell nőnie. Azt azonban tegyük hozzá, hogy sok német "fű alatt" azért normális, csak kifelé nem nagyon meri (?) kifejezni a véleményét. No és persze ott a jólét, amiért cserébe inkább hallgatnak, sőt ha kell jót sercintve szemen köpik magukat.
pedroamigo
2013. június 18. 10:22
Szegény halott németek szellemként kóvályognak a zejuban...
aharoni
2013. június 18. 10:07
Jaj, szegény németek...mehet a sírás, de Budapest ma kísértetiesen hasonlít a 10-15 évvel ezelőtti Berlinhez, amiből a mai, coolságban a weimari kort lassan felülmúló világváros alakult ki. Nem lepne meg, ha 10 éven belül Budapest is tele lenne melegekkel és az olcsóságba menekült európai művészekkel, diákokkal.
trabantkombi
2013. június 18. 09:40
Jól értem, hogy ezt egy balogh gábor nevű német írta??? Gyorsan szólni kellene a pocakos baltásnak, hogy egy halott országhoz kötöttük a gyorsnaszádunkat!!! Basszátok meg, mi lesz ebből??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!