Libakommandó

2013. május 08. 17:21

Bajnai libával életében nem foglalkozott, a szerencsétlenül járt termelők sorsáért sem személyesen, sem cégvezetőként nem felelős.

2013. május 08. 17:21
Tamás Gábor
NOL

„A Vidékfejlesztési Minisztérium tegnap tárgyalásra hívta az úgymond »10 évvel ezelőtt kisemmizett gazdákat«. A szaktárca »újranyitja a Hajdú-Bét aktáit«, jelentette be Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. Nem váratlan, hogy a választások közeledtével előkerül a jobboldali politikai arzenálból a Hajdú-Bét ügye. Az ország egykor legnagyobb baromfi-feldolgozójának emberi tragédiákkal kísért összeomlása összekapcsolható Bajnai Gordon nevével, sőt, tegnap már habozás nélkül össze is kapcsolta a szóvivő.

Ez a lényeg. Az csak a ráadás, hogy a hét végén megjelentek a hírek, hogy a vidékfejlesztési tárca a közeli napokban egyeztetésekbe kezd a cég egykori gazdakárosultjaival és »keresi annak lehetőségét, hogy a kárt szenvedett állatbeszállítók legalább részleges kompenzációban részesülhessenek«. Azt ugyan minden szakember tudja, hogy ilyesmire tíz-tizenkét év múltán sem pénzügyi, sem jogi lehetőség nincs, arra azért jó a felvetés, hogy lehessen bajnaizni kissé.

Az egykori miniszterelnököt – a válságtörténet kapcsán – gyakran emlegeti a jobboldal »libásként«. Pedig Bajnai libával életében nem foglalkozott, a cég operatív vezetésében (vagyis a veszteséges termelés irányításában) szerepet soha nem vállalt. A szerencsétlenül járt termelők sorsáért sem személyesen, sem cégvezetőként nem felelős – ezt nem mi mondjuk, hanem több tucat rágalmazási, becsületsértési, illetve sajtó-helyreigazítási perben született ítélet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. május 09. 09:26
Bróbáld csak tisztába tenni a pislogót! Ajánlom a pempörsz szereket! A libásról viszont elég nehéz lesz lemosni a gyalázatot! -te sem értesz hozzá!
Ászok
2013. május 09. 09:12
Hölgyeim és Uraim! Önök honnan veszik ezeket a dezinformációs anyagokat. A Kuruc.infoból meg a Szentkorona.hu-tól ugye? Akkor sokkal egyszerűbb lenne meghallgatni Selmeczit ő a kormány hazugságcsöve és közvetlenül áttételek nélkül juthatnak a hazugságot alátámasztó érvanyagokhoz.
almafa
2013. május 08. 22:09
Igazi magyar rémtörténet az, ami Hajdu-Bét ügyben történt. 1. A Raiffeisen adott kölcsönt a Wallisnak. 2. A Wallis megvette a Hajdú-Bét-et. 3. A Wallis átpakolta a Raiffesenes kölcsönöket egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal. 4. A Wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmilliárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal. 5. A Hajdú-Bét hírtelen - talán az ügylettől nem függetlenül -, megroggyan. 6. A Raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek is, a már jelzáloggal így is fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyakra. 7. A Hajdú-Bét hírtelen nem fizet a kistermelőknek. 8. Felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen Debrecenben. 9. A cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a Raiffeisen kölcsönszerződésétől számítva kevesebb, mint egy év. Ennek azért van jelentősége, mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél frissebb, mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank elsőbbséget a többi követeléssel szemben! 10. A Hajdú-Bét -időhúzás végett-, megtámadja a cégbíróság által elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét, hogy egy másik megye cégbírósága alá tartozzon. Kecskemétre költöznek. 11. Az új cégbíróság észleli, hogy a cég ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes. 12. Közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a székhely-változtatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nem létező faxszámról jött az egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési meghívóra! 13. Ennek ellenére az új cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes. 14. A Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról lemond - az új cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen! 15. Közben lejárt az egyéves határidő, mikor az új cégbíróság illetékesnek találta magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a Raiffeisen nevére (négy nagy értékű telephely közül kettőnek karácsonyeste történik meg a földhivatali bejegyzése!). 16. Érdekes módon a bank azonnal eladja mélyen áron alul. 17. Bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén rekord gyorsasággal szintén mélyen áron alul ad el. 18. Libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők, bértermelők, integrátor, közvetítők, stb.) feljelentést tesznek. 19. Bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért illetve feléért adta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére. 20. Később a bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik cégbíróság az illetékes a felszámolási eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon. A manőverben részvevő bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt. 21. 9 termelő öngyilkos lesz 2009. jún. 17.
Soma
2013. május 08. 22:08
Ha jól tudom, kevés tolvaj foglalkozik libákkal. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!