Válasz Lánczi András „Nőkhöz indulsz?” című írására

2013. május 31. 09:00

A cikk többszöri végigolvasása után az alábbi megfejtési javaslataim vannak arra vonatkozóan, mit is kezdhetnek a férfiak a korbáccsal.

2013. május 31. 09:00
Schmidt Mária
Schmidt Mária honlapja

„»Nőkhöz indulsz?  Ne hagyd otthon a korbácsot!«- írja Nietzsche nyomán Lánczi András1,  a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, a Századvég Alapítvány elnöke, a Heti Válasz 2013. május 23.-i számában. A cikk többszöri végigolvasása után az alábbi megfejtési javaslataim vannak arra vonatkozóan, mit is kezdhetnek a férfiak a korbáccsal. Szobadíszként felszegezhetik a falra, vagy verhetik vele női családtagjaikat: nagyanyjukat, anyjukat, feleségüket, élettársukat, leányaikat, leányunokáikat. Na és persze, magukkal vihetik szeretőikhez, ismerőseikhez. Esetleg szadó-mazó játékra használhatják. Miután egy ilyen komoly lap, mint amilyen a Heti Válasz, eddig a pornó témakört érintő tartalmaktól elzárkózott, ez utóbbit ezúttal figyelmen kívül hagyom.

Lánczi legfőbb érve, hogy a női emancipáció a természet törvényeivel ellentétes, amit az is bizonyít, hogy Nyugaton kezdődött, »ahol a természet tiszteletét felváltotta a természettel szembeni közömbös vagy ellenséges viselkedési mód.« (Hanyagoljuk most, hogy a zöld mozgalmak is ott kezdődtek, ami eleven cáfolata az előbbi állításnak.)  »Milyen hatása van az emancipálódásnak a demográfiai folyamatokra?« Teszi fel az álnaiv kérdést a szerző, mintha nem tudná, hogy könyvtárnyi irodalom foglalkozik azzal a ténnyel, hogy a női írni-olvasni tudás és a vállalt gyermekek száma között milyen markáns összefüggés állapítható meg. Persze túlkompenzálásra, - ahogy a női emancipáció esetében is, - más kérdésekben, más esetekben, más korokban is van példa elég. Ebből azonban semmiképpen nem következik, hogy a férfiaknak korbácsot kelljen markolászniuk nőismerőseikhez tartva (zárójelben?! - ahogy Lánczi tanácsolja), annak tudatában, hogy »Az ember jövője jórészt azon múlik, hogyan alakul a nő helyzete, önbecsülése és biztonsága a világunkban«. Na meg azon, hogy a férfiak helyzete, önbecsülése és biztonsága, korbács nélkül is rendben legyen. Ugyanis, nő és férfi együtt teszi az ember(isége)t.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2013. június 11. 12:49
http://www.ferfihang.hu
FOB
2013. május 31. 18:22
Akinek meg nem jut korbács, annak megteszi egy vak komondor is.
brabant89
2013. május 31. 15:54
Ez a "vissza-a-nőkkel-a-konyhába-és-a-gyerek-mellé" azért megvalósíthatatlan, mert, mint Schmidt Mária példája is mutatja, a tanult, hivatásukat szerető jobboldali nőket is felháborítja, azok is elutasítják. Mint ahogy a Trianon fölötti nem-nem-soha sértődöttség sem vezet sehova, ugyanúgy a korábbi férfi és női szerepek (amelyek talán sosem voltak épp olyanok, mint amilyennek mi hisszük őket) visszasírása helyett is szerencsésebb volna inkább az újfajta férfi-nő munkamegosztás és együttélés megvalósításán fáradozni.
székely
2013. május 31. 12:50
Amíg a nő nem szül 5-6 gyermeket a FIDESZ országgyűlési képviselője szerint szükség van korbácsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!