Rogán: Ellenzéki gumicsont a korrupciógyanú

2013. május 16. 15:56

Rogán Antal szerint a nagykereskedők érdeke, hogy visszavonják a trafikpályázatokat.

2013. május 16. 15:56

A magyar gazdaság növekedési pályára állt, ez pedig ellentétes az Európai Unió jelenlegi trendjével – jelentette ki Rogán Antal a HírTv Magyarország élőben című műsorában a GDP növekedése kapcsán. A Fidesz frakcióvezetője úgy véli, az infláció is megközelítheti még idén az egy százalékot, köszönhetően a rezsicsökkentésnek. Rogán úgy látja, „lassan beérnek azok a jelentős külföldi beruházások” is, melyek az elmúlt három évben a gépiparban keletkeztek.

Az alapkamat csökkenéséről Rogán úgy gondolja, az a jegybank önálló döntése volt, de hozzátette: „kirívóan magas alapkamat volt egy évvel ezelőtt, amit semmi nem indokolt”. A fideszes politikus szerint bebizonyosodott, hogy az infláció ellen nem a magas alapkamattal lehet küzdeni. Rogán úgy látja, „a költségvetés alapjai szilárdak”, az uniós zárolásokra pedig azért volt szükség, hogy egyértelműen három százalék alatt legyen a költségvetési deficit. Az uniós zárolás szerinte annyit tesz, hogy „magán spórol a kormány”, a rezsicsökkentés visszavonásáról, a nyugdíjak megadóztatásáról és csökkentéséről, a családtámogatások változtatásáról hallani sem akartak. A 93 milliárd forintos zárolás miatt viszont szerinte nem kell aggódnia sem a Kossuth tér építőinek, sem a stadionépítőknek: „az egyszeri kiadásokat egyszeri bevételből kell fedezni, tehát nem a költségvetés rendes bevételeiből” – jelentette ki.

A trafikpályázatok korrupciógyanús volta szerinte csupán ellenzéki gumicsont, „a történet arról szól, hogy visszaszorítjuk a dohányzást”. Rogán úgy véli, aki tényleg ebből élt, annak ott a lehetőség egy kiegészítő pályázatra, a pályázatok visszavonása pedig szerinte a nagykereskedők érdeke csupán. „A Philip Morris érdeke, hogy július elsejétől ne működjön az új kereskedelmi rendszer” – tette hozzá.

Rogán úgy látja, mivel a mentelmi bizottság ellenzéki képviselői sem szavazták meg Daher Pierre mentelmi jogának felfüggesztését, nincs miről beszélni. Az időközi választásoknak az év második felében történő beszüntetése pedig elmondása szerint csak az országgyűlési választásokra vonatkozna, tehát az önkormányzatiakra nem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. május 17. 13:19
Két hónapja még a hófogságban reménykedtek a restaurátorok
liberálzöld.
2013. május 17. 09:02
Hazudsz Tóni!
abraka
2013. május 17. 08:25
Nesze Tóni egy gumicsont. "Így történt ez Salgótarjánban és vonzáskörzetében is. A nógrádi megyeszékhelyen 19 pályázható helyből 12-t, Bátonyterenyén 3-at Becsó ˝Azori˝ Zsolt (Fidesz) cimborája, tanácsadója és főmunkatársa, Molnár Arnold családja nyert el. A nyertesek: HU2371 Salgótarján Deán Ramóna - Molnár Arnold lánya HU2371 Salgótarján Deán Ramóna - Molnár Arnold lánya HU2371 Salgótarján Herczegné Pokorny Ágnes HU2371 Salgótarján Kiss Tiborné HU2371 Salgótarján Koklács János Gábor HU2371 Salgótarján Kovács Gergely HU2371 Salgótarján Kulcsár András HU2371 Salgótarján Mátrai László HU2371 Salgótarján Molnár Lajosné - Molnár Arnold anyja HU2371 Salgótarján Molnár Lajosné - Molnár Arnold anyja HU2371 Salgótarján Molnár Lajosné - Molnár Arnold anyja HU2371 Salgótarján Molnár Melani - Molnár Arnold lánya HU2371 Salgótarján Molnárné Szandai Edit - Molnár Arnold felesége HU2371 Salgótarján Molnárné Szandai Edit - Molnár Arnold felesége HU2371 Salgótarján Molnárné Szandai Edit - Molnár Arnold felesége HU2371 Salgótarján Pájer Zoltán HU2371 Salgótarján Susán Ádám - Molnár Melani udvarlója HU2371 Salgótarján Susán Ádám - Molnár Melani udvarlója HU2371 Salgótarján Susán Ádám - Molnár Melani udvarlója HU0232 Bátonyterenye Deán Ramóna - Molnár Arnold lánya HU0232 Bátonyterenye Deán Ramóna - Molnár Arnold lánya HU0232 Bátonyterenye Molnár Melani - Molnár Arnold lánya Salgótarjánban a nyertesek közül két személyt kivéve (Mátrai Lászlót és Kiss Tibornét) senki nem foglalkozott dohánytermékek értékesítésével, pedig közülük is jó néhányan pályáztak." A Nemzeti Dohány oldalán meg lehet tekinteni. Ez nem kamu. Valóság.
BőröndÖdön
2013. május 17. 06:03
Tóni,ez a 100%-os korrupció!Legalább szégyelljétek magatokat!Bolsevik banda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!