Félmilliós kérdés

2013. május 09. 17:43

Miért nem akarja félmillió biztosan szavazó bizonytalan a baloldali pártokra adni voksát, ha elégedetlen a Fidesz-kormánnyal?

2013. május 09. 17:43
Pető Péter
Pető Péter
NOL

„Nemhogy boldogtalan véget ért pártok frontembereinek mandátuma nem fő cél, de még Orbán leváltása sem. Az utóbbi is csak eszköz, mert ennek az egésznek egyetlen esetben van értelme: ha felszámolja a korrupciót, biztosítja az átláthatóságot, valamint a karakteresen baloldali, az esélyegyenlőséget a fókuszba helyező kormányzást. Ezért van szükség garanciákra, hogy eltűnik a posztkommunizmus szellemisége, a teljesítmény és az érdem iránti érdektelenség, s megvan az a szellemi háttér, amely nélkülözhetetlen a jó kormányzáshoz.

Kevesebb mint egy évvel a választások előtt akadnak bőven felvetések, amelyekre választ kell adni. Például az, amely a hétfőn publikált Medián-felmérés nyomán jelentkezik: miért nem akarja félmillió biztosan szavazó bizonytalan a baloldali pártokra adni voksát, ha elégedetlen a Fidesz-kormánnyal? Aki azt a választ adja, hogy hiányzik neki Fodor, esetleg Árok Kornél formációjának biztos helye az ellenzéki együttműködés rendszeréből, annak súlyos gondjai vannak a valóságészleléssel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2013. május 10. 08:31
"Aki azt a választ adja, hogy hiányzik neki ... az ellenzéki együttműködés rendszeréből, annak súlyos gondjai vannak a valóságészleléssel" Azt hiszem ez azt jelenti hogy Bajnai, Mesterházy, Fletó, a PM és hasonlóak menjenek a p.csába
kitiltott
2013. május 10. 00:57
Mert Te melyikre szavaznál? MSZP = Magyar Sz@rkeverők Pártja LMP= Lehetne Más a Politika de úgy sem lesz AZ Együtt: Együtt visszaszerezzük a multiknak és az IMF-nek a hatalmat DK=Dinka Kóristák gyülekezete
Alarik
2013. május 09. 22:51
Ellesztek ti még ezzel Pető hosszú évekig, hogy miért nem kerülnek kormányra az ún demokratáitok. További kellemes filózgatást.
Csigorin
2013. május 09. 20:06
Miert miert... Ha te veszel a tescoban egy piros vagdalthuskonzervet, es megy tole a hasad egy hetig, beteg vagy, kajara nezni se birsz, egyszoval MEGUTALOD, majd a kovetkezo heten egy narancsszinu konzervet veszel, es nem vagy vele elegedett, mert mondjuk kicsit keseru, akkor legkozelebb mit valasztasz? Veszel kalandvagybol megint a pirosbol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!