A megátkozott elnök

2013. május 17. 16:53

A legsúlyosabb az lenne, ha kiderülne, hogy az adóhivatali botrány szálai elvezetnek Obama elnökhöz.

2013. május 17. 16:53
Pethő András
Potus

„Hatalmas nyomás nehezedik a Fehér Házra (még David Axelrod korábbi elnöki tanácsadó is azt nyilatkozta, hogy nem irigyli most egykori kollégáit), de nagy kérdés az, hogy mi lesz ezeknek az ügyeknek a kifutása. A legsúlyosabb következménye annak lenne, ha kiderülne, hogy az adóhivatali botrány szálai elvezetnek az elnökhöz, egyelőre azonban nincs semmilyen erre utaló információ. (Épp a Richard Nixon bukásához vezető Watergate-botrány után született olyan törvény, amely megtiltotta, hogy a Fehér Ház közvetlenül beavatkozzon az adóhivatal ügyeibe.) A Fehér Ház azt állítja, hogy az AP telefonadatainak bekéréséhez sem volt közük.

Ha nem kerülnek elő inkrimináló részletek, akkor a vihar viszonylag gyorsan elvonulhat, bár a konzervatívokkal való eddig is feszült viszonyt biztosan tovább fogják mérgezni ezek az epizódok. Ha pedig eldurvul a helyzet, akkor Obama vigasztalhatja magát azzal, hogy elődei is viszonylag ép bőrrel megúszták a botrányokat. Ronald Reagant ma a legnagyobb elnökök között emlegetik, Bill Clinton soha nem látott népszerűségnek örvend, és még George W. Bush megítélése is javult, mióta biciklizéssel és bizarr festmények készítésével tengeti a napjait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2013. május 18. 08:00
Azért a jenki adóhivatal elnökét bármikor elcserélném a mi bármelyik APEH/NAV elnökünkre és szerintem nagyon jól járnánk! http://www.harommajom.hu
fran
2013. május 17. 19:33
Ez olyan, mint a Blagojevich ügy. Ha tudott róla alkalmatlan, ha nem tudott róla, akkor azért alkalmatlan. Mert ilyesmit ki mer találni az Adóhivatal vezetője?
pofon
2013. május 17. 18:15
Az IRS-nek nincsenek, és nem szabad, hogy legyenek politikai motivációi. És mégis lettek. Ez csak Obama közvetlen utasítására történhetett. Ráadásul kirúgta az IRS főnökét is, hazugsága leleplezésére. Ezután retteghet, hogy annak mikor jár el a szája. Vagy annak valamelyik közvetlen beosztottjának. Én selyemzsinórt küldenék mindkettőnek.
drkovax
2013. május 17. 17:32
"A legsúlyosabb az lenne, ha kiderülne, hogy az adóhivatali botrány szálai elvezetnek Obama elnökhöz. " Talán sikerül elvarrni azekőtt az odavezető szálakat, mielőtt kiderülne. A NYT és a független tényfeltáró sajtó" majd segít ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!