Reklámadó: Orbánék vaskos tréfája?

2013. május 28. 11:01

Nem is kell bevezetni az adót, elég megmutatni, hogy a kormány bevezetheti, ha akarja.

2013. május 28. 11:01
Kis Miklós
Gazdpol

„Ma, hétfő este, amikor ezt a posztot írom, egyáltalán nem látszik valószínűnek, hogy ebből az egész tervezetből lesz valami. Szerdán tárgyal a tervezetről a kormány, és szerdán lesz a bejelentése annak, hogy kikerülünk a deficiteljárásból.  Erre az adóra nem lesz szükség, a tervezet nem fog a parlament elé kerülni – ebben szinte biztos vagyok.  Vagy legalábbis azt mondják: amíg tartható a hiánycél, addig nem szükséges bevezetni, de egy későbbi időpontban bevezethetik.

Akkor mire jó ez az egész? Az adó belengetése is elegendő lehet ahhoz, hogy az MTG-nek elmenjen a kedve a TV2 megvásárlásától, így az minden gond válhat az Infocenter.hu tulajdona, a jobboldali médiabirodalom ékköve – legalábbis erről lehet olvasni a média azon részében, amely még nem az Infocenteré.

Nem is kell bevezetni az adót, elég megmutatni, hogy a kormány bevezetheti, ha akarja. Az MTG vezetésének csak azt kell megértenie, amit már Mark Twain is régen megmondott: »senkinek az élete, szabadsága és tulajdona nincs biztonságban, amíg a parlament ülésezik«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. június 29. 11:13
Reklámadó: Orbánék vaskos tréfája? Nem az Orbánék tréfája, hanem az EU ön-lelepleződése: Addig szivatnak csak, amíg a saját mocskukba nem veri valaki az orrukat. Orbán V. alaposan megleckéztette ezeket a gyalázatos csirkefogókat. Most is megszorításokat javasolnak, ami visszafogná a gazdaságot, hogy utóbb majd erre hivatkozva visszalökhessenek a aszégyenpadra. Ócsak, lejáratott trükk.
tango47
2013. június 05. 15:17
Szerintem Orbán részéről egy kis izmozás volt (nagyon helyesen) az EU felé a reklámadó ötlete. (- Ha ti így mi úgy!) Ha másért nem, de legalább azért megérte az ország elleni támadás-sorozat, hogy bebizonyosodott: a magyar kormány sem ezköztelen a multikkal (és az érdekeikben eljáró EU vezetés-sel) szemben.
ballada
2013. június 05. 05:16
Ha az eu kekeckedik a megszorítással,Orbán ad nekik megmutatta nem beijedős ,multikat bankokat megadóztatja,még is a Fidesz kormányt szorongatja az eu annyiszor kell húzni a srófon nyögjenek a média ingyenélői az eu multik a bankok.Nem sajnálni őket mert egyáltalán nem érdekli őket a Magyar nép sorsa csak a megszorítások.
Berecskereki
2013. június 03. 22:52
Ezt meg én mondom. »senkinek az élete, szabadsága és tulajdona nincs biztonságban”, amíg a média és munkásai a politika szekerén kocsikázik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!