A brüsszeli állatfarm

2013. május 03. 17:09

Ha nem értenek egyet az alkotmánymódosítással, marasztalják el a kormányt azért. De ne büntessék a magyar embereket olyan dolog miatt, aminek nincs alapja.

2013. május 03. 17:09
KB
Mfor

„Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, akinek Orwell Állatfarm című műve jut eszembe a brüsszeli diplomatákról. Ott is felírták a falra, hogy mindenki egyenlő, majd egy idő után lettek egyenlőbbek. A mostani eset kapcsán is úgy tűnik, hogy miközben Barroso elnök arról beszél (és a németeket kivéve mind általánosabbnak tűnik gondolatainak elfogadottsága), hogy véget kell vetni a megszorításoknak és a gazdasági növekedésre kell helyezni a hangsúlyt, Magyarországtól további megszorításokat követel az Unió. Arról nem is beszélve, hogy más, nálunk rosszabbul teljesítő országok esetén az EU sokkal elnézőbb. Mintha az Unióban is lennének egyenlőbbek.

Tisztában vagyok, hogy több olyan lépése volt a kormánynak, amely miatt kihúzták Brüsszelben a gyufát. Mint újságolvasó, és egykor nemzetközi kapcsolatok szakot végző ember hallottam a diplomáciai »csomagügyletekről«, amikor összekötnek nem feltétlen egy tárgykörbe tartozó kérdéseket. Ám nagyon rossz irányba mutat, ha politikai okok miatt a magyar embereken, vállalkozókon csattan az ostor. Ne legyen kétségünk, ha forráselvonással szankcionálják a kormány lépéseit az EU bürokratái, akkor azt a pénz nem Orbán Viktornak, de még csak nem is Gyurcsány Ferencnek, vagy Bajnai Gordonnak fog fájni, hanem a magyar vállalkozóknak, alkalmazottaknak és eltartottaknak.

Ha nem értenek egyet az alkotmánymódosítással, marasztalják el a kormányt azért, állítsák pellengérre a miniszterelnököt, vagy az igazságügyi minisztert az Európai Parlamentben. Indítsanak eljárást minden olyan ügyben, ami kor a magyar kormány és parlament szembe megy az uniós normákkal és direktívákkal. De ne büntessék a magyar embereket olyan dolog miatt, aminek nincs alapja. Ez ugyanis túl azon, hogy rendkívül etikátlan, beláthatatlan precedenst teremthet, ami valószínűsíthetően az EU szétesésének is megágyazhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. május 03. 22:25
"De ne büntessék a magyar embereket olyan dolog miatt, aminek nincs alapja." Lemaradtam vmiről, hát mivel büntetnek engem Emese? Egy eljárással? Muhahaha :))))
toportyántiszteletes.
2013. május 03. 21:28
Ilyen az amikor a bolha megrezegteti a hidat...Pökhendi narancsot az bosszantja a legjobban ha ő van alul.
Justicia
2013. május 03. 20:14
"marasztalják el a kormányt azért, állítsák pellengérre a miniszterelnököt, vagy az igazságügyi minisztert az Európai Parlamentben. Ez nem az Unió dolga. Ha a rossz politika miatt nem lesz uniós támogatás, akkor a szavazóknak kell pellengérre állítani a kormányt. Mindig azt mondja orbán, hogy a nép hatalmazta fel (az ország lerombolására ?) akkor a népnek kell leváltania. Főleg azért, mert ha baromságokat csinálnak és emiatt az unió pénzbüntetést szab ki, akkor ugye különadókat lehet kivetni. Tisztességes ez ? Mintha a szavazók a hibák halmozására is felhatalmazást adtak volna - szerintük.
silenceCZ
2013. május 03. 20:11
hát nekem inkább az 1984 szokott eszembe jutni az EU-ról : "A HÁBORÚ: BÉKE .A SZABADSÁG: SZOLGASÁG. A TUDATLANSÁG: ERŐ” Ezt próbálják nekünk bemegyarázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!