Navracsics lincselne?

2013. április 12. 17:53

Az államnak nem bosszút kell állnia, még a legaljasabb gazemberen sem, hanem törvény elé állítania, és a független bíróság ítéletét elfogadnia, betartania.

2013. április 12. 17:53
Veress Jenő
Népszava

Navracsics Tibor az ügyről ezt mondta: »azért kell a legsúlyosabban megtorolni, mert egy olyan szervezet körében követhették el, amelytől a biztonságot és nem annak fenyegetését várják«. 

A megtorlás magyarul: ha valaki az őt ért sérelemért hasonló vagy nagyobb mértékű rosszal fizet vissza; azaz bosszút áll. Az államnak viszont nem bosszút kell állnia, még a legaljasabb gazemberen sem, hanem törvény elé állítania, és a független bíróság ítéletét elfogadnia, betartania. Akár tetszik ez bármely vérszomjas baromnak, akár nem. Ez (volt?) a jogállam gyakorlata.

Minden más: közönséges lincselés. A miniszterelnök-helyettes netán ezt preferálná? Vagy valóban a törvényen felüli megtorlások korszaka következik? (vö.: Civil Szellemi Hadsereg?)

Nota bene: Navracsics ma is jogászokat tanít az egyetemen...!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. április 13. 11:17
Te Jenő! Ha nem találsz témát, akkor ne írj róla. Most komolyan, nincs a Népszavánál felelős szerkesztő, hogy kiszűrje a nettó hülyeséget?
IgazságosIzomViktor.
2013. április 13. 09:01
Nem megtorolni kell,hanem a törvények alapján megfelelő ítétetet hozni.Habár a kormány általában a független bíróság fölött is áll,mint a rezsicsökkentés ügyében is tojtak rá hogy milyen ítéletet hozott.Az alkotmánybírósággal dettó ez a helyzet.
Mr.Falafel
2013. április 13. 08:51
Ez most komoly? Ez a színvonal? Ez még tán Toponak is kevés, pedig az fanatikus magyargyűlölő.
xoxoro
2013. április 13. 08:49
Egy Jenő nevű zsé kategóriás keveri a szart. Ez valakinek új? Ezek ebből élnek évezredek óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!