Be-tilt-juk!

2013. április 20. 16:04

Az ártatlanság vélelme itt azt mondja, hogy a felvonulás antiszemita jellege nem feltételezhető addig, míg az nem be nem bizonyosodik.

2013. április 20. 16:04
think-tank
Libertarian

„Nem látom át, hogy pontosan mit kellett tennie a zsidóság megélhetési rettegő részének ahhoz, hogy Orbán Viktort ilyen karakán kiállásra késztessék. Mert az, hogy az MSZP hivatalból idiótákból áll és az édes-drága Steiner Pált kurvára nem zavarja ám, hogy amit ő kér, az bizony törvénytelen, az egy dolog. A jogállami megoldás az lenne, hogy »Tisztelt Steiner Úr, ha már ilyen szépen megfizetjük, hogy rendszeresen a törvényhozásban üdvözölhetjük a tisztelt valagát, talán megtehetne annyit, hogy néha el is olvassa és megpróbálja felfogni azokat a jogszabályokat, amiket hozunk, de legalább kérjen meg valakit, aki erre képes«.

Orbán Viktor azonban nem ezt teszi. A motoros felvonulást eddig kétszer engedélyezték jogszerűen és tiltották be jogszerűtlenül. Az első esetben még védhető is volt a döntés azzal, hogy az »Adj gázt!« cím és a zsinagóga érintése nyílt antiszemitizmusra utal, ezért – még ha törvénytelen is – morálisan ez a helyes eljárás. De hogy most, a második esetben, amikor a tervezett felvonulásba az előzmények ismerete nélkül az égvilágon semmilyen zsidóellenes jellemzőt nem lehetett belemagyarázni, miért kellett betiltani, értetlenül állok. Ha jól sejtem, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, még az utolsó bűnözőt is, nem hogy egy egyébként lehet, hogy morálisan elítélendő, de összességében törvényes szervezetet. Márpedig az ártatlanság vélelme itt azt mondja, hogy a felvonulás antiszemita jellege nem feltételezhető addig, míg az nem be nem bizonyosodik. Ennek alapján betiltani őket az egyik legalapvetőbb jogelv semmibe vétele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemiszabela
2013. április 21. 09:14
viszont a buzikorzóról már előre tudható, hogy penetráns
bornemiszabela
2013. április 21. 09:14
viszont a buzikorzóról már előre tudható, hogy penetráns
bornemiszabela
2013. április 21. 09:14
viszont a buzikorzóról már előre tudható, hogy penetráns
august
2013. április 21. 07:26
:) Lassan oda jutunk, hogy a kedves liberális jogvédők transzparensekkel fogják követelni, hogy vonulhassanak már a 'nácikok is.. Micsoda dolog hogy még nemzetközi botrányt sem lehet kavarni, sehol egy pofozkodás, sehol egy gázadás a zsinagógák környékén..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!