Üzenj te is a libsiknek!

2013. április 03. 13:59

Mivel a politika nem csak a látható folyamatokról szól, hanem van mögötte rengeteg a szubjektív tényező, melyeket objektív skálákkal mérni nem lehetséges.

2013. április 03. 13:59
Szolomayer Balázs
Kerdem

„Kálmán Mihály és Prinz Dániel levélben válaszolt Lakner Dávid cikkére, melyben a mandiner szerzője az Üzenj te is! honlapot kritizálta. »Sajnálunk titeket. Tényleg. Jó lenne, ha együtt is ki tudnánk állni közösen vallott értékeinkért« – üzenték.

Igazából valahogy úgy érzem magam, mint az ominózus német gyerekrajzfilm után. Ami annyira gagyi volt és annyira hazug, hogy nehéz volt vele mit kezdeni. Ha válaszol rá az ember, akkor gyakorlatilag olyan hülyének fog tűnni, mint azok készítői. Ha meg nem, akkor ott tartunk, hogy ezek után mindent szó nélkül lehet már hagyni. De nem lehet.

Kálmán és Prinz szerint Orbán Viktor lebontotta a fékeket meg az ellensúlyokat és megszüntette a hatalmi ágak szétválasztását. A független intézmények élére pedig pártkatonákat ültetett.

Ezzel elsősorban az a problematika, hogy sem én, de felénk többnyire nem így képzelik el a politika működését. Mivel a politika nem csak a látható folyamatokról szól, hanem van mögötte rengeteg a szubjektív tényező (szokásjog, személyes kapcsolat stb.), melyeket objektív skálákkal mérni nem lehetséges. Másrészt pedig nem lehet leírni képletekkel a demokráciát. Hogy a+b+c=demokrácia, míg a+b=diktatúra. Ezért ennek az egész fék meg ellensúlyos hóbelevancnak sok értelme nincsen. Ugyanis nincs olyan Rubicon, amelynél ki lehetne azt mondani, hogy »Na itt van vége!«. Nincs értelme méricskélni, mivel nincsen mérce. Szólásszabadság van. Véleményszabadság van. Vallásszabadság van, többpártrendszer van stb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. április 04. 08:43
"Ezért ennek az egész fék meg ellensúlyos hóbelevancnak sok értelme nincsen." Dehogyis nincs. Amennyiben újra lehetne pályázgatni hellerágikéáknak, sok-sok tízmilliócskát zsebre tenni pl., - nos azonnyomban "működnének" a fékek és ellensúlyok. Kiválóan, hogy olyat még nem is láttunk.
incze
2013. április 04. 01:37
"Ezzel elsősorban az a problematika..." Jesszuskám, Szolomayer, jesszuskám. A te íráskészségeddel akkora a problematika, hogy az már tendencia.
antioxi
2013. április 03. 20:31
Én azt üzenem a libsiknak: Menjenek a picsába
Zokni
2013. április 03. 17:16
"...annyira gagyi volt és annyira hazug, hogy nehéz volt vele mit kezdeni." - mármint a rajzfilm. Hogy "gagyi", azt így nehéz megítélni, amikor egyáltalán gyerekkorúakat próbálnak meg a napi politikával megismertetni. Van erre valamiféle ideálisan jobb módszere? A hazugság vádja meg hazugság. Igaz az, hogy olykor Unió-ellenes törvénykezés (pl. most az "alaptörvényben") folyik, igaz, hogy a Klubrádiót két éven át akarták tönkretenni (aláíratlan hátsó oldalak...), igaz, hogy örömhír ömlik a közmédiából (mert, más szól?), és az is, hogy az AB meg lett rendszabályozva (többszörösen, mindjárt az első alkalommal, amikor a visszamenőleges törvénykezés ellen szólalt fel...). Ha ez túl egyszerű Önnek, akkor csak azt lehet mondani, hogy sajna ez ennyire egyszerű, nem hiába dolgoztak ezért a Fideszben oly sokat, és olyan sokan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!