A józan ész önkénye

2013. április 23. 09:24

Ettől kezdve bármilyen tüntetést is be lehet tiltani. Melegekét, kendermagosokét és a miniszterelnök mostani föllépését üdvözlő ellenzékiekét.

2013. április 23. 09:24
Révész Sándor
NOL

„Némelyek arra hivatkoznak, hogy a rendőrség főnöke a belügyminiszter, a belügyminiszteré meg a miniszterelnök, ezért aztán joga van neki a rendőrséget utasítani. A rendőrségnek és mindenféle egyéb hatóságnak számtalan döntési feladata van, melyekben szigorúan a jog szerint, politikai befolyás nélkül kell eljárniuk. Ha ezekben a politikai hatalom képviselői utasíthatják őket, akkor egyikünk sincs biztonságban, mert holnap bármelyikünk letartóztatását el lehet rendelni a jóérzésre hivatkozva. Ettől kezdve bármilyen tüntetést is be lehet tiltani. Melegekét, kendermagosokét és a miniszterelnök mostani föllépését üdvözlő ellenzékiekét. A mai magyar jobboldali narratíva szerint a komcsik olyanok, mint a nácik, a szocik olyanok, mint a komcsik, a lehetséges szövetségeseik meg egylényegűek velük. Hát akkor?! Kit nem lehet itt betiltani? Ne kételkedjünk, lesznek bőven, kiknek érzékenységét, »emberi méltóságát« sértik majd az »idegen érdekek zsoldjában álló« ellenzékiek tüntetései.

Lehetne törvény tüntetések tartalmi alapú betiltásáról. Nem biztos, hogy jó lenne, mert ezzel csúnyán vissza lehet élni. De annál, ami most van, biztosan jobb volna. Ám ilyen törvény nincs. Nem véletlenül nincs, hiszen mindenről van, amiről Orbán Viktor akarja. Azért nincs törvény, hogy lehessen önkény. Lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2013. április 23. 13:33
Az EU kártérítést ítélt meg hagyó Miklósnak. http://www.origo.hu/itthon/20130423-karteritest-kap-hagyo-miklos-az-allamtol.html Révész efftárs erről rittyentsen valamit!!
miloka
2013. április 23. 12:51
Miket írt volna akkor, ha nem tiltják be a motoros rendezvényt? Ritka aljas, kétszínű társaság a Révész félék.
kjkj945
2013. április 23. 12:47
http://zsidlex.uni.hu/keret.cgi?/szocikk/13688.htm CÍMSZÓ: Önkény SZÓCIKK: Önkény, olyan elhatározás, amelyet külső kényszerítés nélkül bont ki magából az akarat és a jogon, törvényen és az ész természetes követelésein túlteszi magát. Még a törvény is önkényes, ha azt nem az arra hivatott alkotmányos törvényhozás alkotta meg. Az önkény sokféle formája alatt szenvedett az alkotmányos kormányzás behozataláig a zsidóság, a középkorban és az alkotmányos élet kezdetéig Magyarországon is, mert a zsidókra vonatkozó törvények megalkotásában az abszolutizmus törvényhozása ritkán érvényesítette a józan ész természetes követeléseit.
Soma
2013. április 23. 12:46
Téged sem tilt be senki, te szerencsétlen! Kelletek, mint egy falat kenyér, minden megszólalás + a Fidesznek. Eszetek semmi, mocskolódtok bele az éterbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!