Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Nagy Bajnai–Obama-Tengely

2013. április 25. 17:28

Obama Amerikája nagy és messze van Bajnai Magyarországától, egyértelmű stratégiai hiba lenne lemásolni az amerikai elnök kampánykommunikációs módszereit.

2013. április 25. 17:28
Raoul Duke & Dr. Gonzo
Konzervatórium

Hope

Bajnai személye a Fidesz reakcióit és a jobboldali újságírás odafordulását tekintve valós veszélyként tűnik fel a jobbközépen. Amit viszont Bajnai kezdeményező sajtója mutat, az legalább olyan mértékben túlértékelt önkép, mint amennyire a kormányzó pártok reakciói szoktak lenni – s nem véletlenül. A Fidesz érdeke, hogy démonizálja azt a szereplőt, akinek a motivációit a legkevésbé ismeri, s Bajnai és pártszövetsége érdeke, hogy ez így is maradjon. De csak akkor volna a Fidesznek félnivalója, ha nem egy évvel, hanem legalább hárommal volnánk a választások előtt. A »Hope« jelszó mögött így egy bukott válságpolitikust kell csak legyőzni, aki egy Gyurcsány nevű kétes alak köpönyegéből bújt ki. De mi köze ennek az egésznek Obamához?

A nem létező Tengely

Válasz a kérdésre: semmi. Bajnai főtanácsadójának, vagy ahogy nevezik arrafelé, van egy víziója: Obama győztes kampánystratégiáját akarja leképezni, s a pártválasztók körében 11-ről 7 százalékosra csökkent pártocskaként terepen megverni a 48-ról 49 százalékra javító Fideszt. Obama stratégiája valóban arra épült, ami az E2014 eddigi teljesítményéből szinte teljes mértékben hiányzik: a mozgósítás elsöprő erejére, s arra, hogy stábja soha nem látott mértékű forrást és agyat pumpált a kampány közösségimédia-birodalmába. Obama csapata megtehette azt, hogy potom ötmillió dollárt költ egy alkalmazásra, aminek segítségével bizonytalanok tömegeit állíthatta maga mellé. El tudta érni, hogy a kampányfőnöke az Apple, a Facebook, a Zynga, a Google és a DreamWorks topmenedzsereivel ül le tanácskozni. Bajnaiéknál az a helyzet, hogy sem a kellő mennyiségű pénzt, sem az agyat, sem pedig a bizalmat nem tudják szállítani.

Obama Amerikája olyan nagy és annyira messze van Bajnai és Szigetvári Magyarországától, hogy egyértelmű stratégiai hiba egy számukra megfoghatatlan és elérhetetlen, amúgy egyszeri és megismételhetetlen gyakorlatra támaszkodniuk. S amíg a Fidesz szisztematikusan viszi sikerre a politikai kommunikációt Bajnai-ügyben, biztos kudarc vár rájuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. április 25. 20:15
Baynaura ráfér egy országos túra a CAP aprópénzén. A Hajdúságba az In-Kal embereivel menjen!
enes
2013. április 25. 18:47
Uraim! Próbáljunk meg magázódni! Talán kevesebb lesz a taplóság.
toportyántiszteletes.
2013. április 25. 18:35
Ezek a fiúk, ezek a szerencse fiai, akik azt gondolják magukról, hogy ők a világ urai, valójában ügyetlen, ostoba hülyegyerekek. Senki ne irigyelje őket. Végignézik, ahogy a másik, az ellenzék hülyegyereke – mert persze nem mindegyik az – elhiszi magáról, hogy legyőzhetetlen, szórja a lopott pénzt, és kétpofára zabálja a beluga kaviárt, aztán végignézik azt is, amikor fordul a kocka, és az illető ül az előzetesben a sonkás zsemlével a kezében, borostásan, lesoványodva, és várja, hogy leszedjék róla a bilincset, végignézik mindezt, és nem tanulnak belőle.
toportyántiszteletes.
2013. április 25. 18:34
Egyre nagyobb a pánik az összes jobber szellemi trágyadombon,már csak hazudozni tudnak saját produkciójukról,amihez mikroszkóp kell és az ellenoldalt hülyébbnél hülyébb kitalációkkal vádolni!Kár ezekre a közpénzeket költeni,közmunkát nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!