Tűbe lépni szabad

2013. április 23. 10:51

Olyan nagy dolog lenne legalább egyszer a felelősség, a kötelességek, a másik ember közegészséghez való jogának előtérbe helyezése a TASZ-tól az illegális „joggyakorlással” szemben?

2013. április 23. 10:51
Bezerédi
Kerdem

„Egy másik tanulságos cikk szerint Szanyi kerületének egy része, a polgári Újlipótváros egyik legszebb környékét, a Szent István parkot pedig ellepték a keménydrogosok, akik – ha már éppen ott jött rájuk a pöcizés, hát – otthagyják a tűket a földön kisgyerekeknek szuvenírként. Könnyű lenne persze azzal érvelni, hogy a helyiek józan többségének mi is lehet a véleménye a kérdésben, ezt most mégis olvasóink fantáziájára bíznánk. Akad azonban a történetnek egy roppant elgondolkodtató momentuma, ez pedig a magyarországi drogliberalizáció komoly pénzek felett diszponáló faltörő kosának, a TASZ-nak az ügyhöz fűzött véleménye. Ami az Index szerint a következő:

»Sárosi Péter, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) drogpolitikai programvezetője az ügy kapcsán azt mondta: egyetért a szülőkkel, a parkot jobban kellene védeni, de az akkor is csak tüneti kezelés lenne. Sárosi elmondta, kutatások bizonyítják, hogy a fogyasztók azért dobálják el a használt tűket, mert nem merik visszavinni, félnek a rendőrségi eljárástól. Ráadásul, mivel a kormány visszavette a drogprevenciós pénzeket, az Alapítvány ma már csak napi egy tiszta fecskendőt adhat ki fejenként. Mivel a tűbegyűjtésre sincsen pénz, a TASZ szerint olyan drogszobákat kellene kialakítani, ahol a függők zavartalanul, zárt helyen, orvosi felügyelet mellett használhatják a szereket.« (...)

Valójában (kis öröm az ürömben), jelen esetben esszenciaként láthatjuk magunk előtt, hogy hova vezet a jogok egyoldalú hangsúlyozása. Valóban, olyan nagy dolog lenne legalább egyszer a felelősség, a kötelességek, a másik ember (ráadásul kisgyermekek) közegészséghez való jogának előtérbe helyezése egy elvileg a szabadságjogokért en bloc küzdő szervezettől az illegális »joggyakorlással« szemben?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
racer
2013. április 23. 19:42
Ezektől reménytelen dolog normalitást elvárni. Egyszerűen szélsőségesek. Viszont érdekelne, hogy kitől kapják a finanszírozást valójában....
ottapont
2013. április 23. 16:04
Ha már adóforintokat költenek drogosokra akkor ne drogszobákra, hanem olyan programokra költsék amelyek segítenek nekik leszokni és segítenek a családtagjaiknak tanácsadással, hogy hatékonyabban tudjanak együtt kilábalni a pokolból.
anegy_
2013. április 23. 14:40
Eza FASZ társaság, bocs TASZ is megéri a pénzét. Érthetelen számomra, hogy ha ezeken a nyomorultakon (akik ilyen állapotukban nem képesek kontrolálni magukat) segíteni nem szabad, mert jogaik vannak. Miért nincs a hozzátartozóiknak joguk kirángatni ebből a "szenvedélybetegségből". Megszüntették a kényszerelvonást, pedig ebben az esetben csak ez az egy módszer az esetleges gyógymódra. Legyen az drogos, alkoholista. A prevenciót valahol így is végiggondolhatnák!
kjkj945
2013. április 23. 14:24
Bocsi ez ide tartozik, véletlenül máshova lőttem. sza.nyi tanulhatna Kocsistól. A 8kerben minden reggel, ahol drogosok előfordulnak, összegyűjtik a veszélyes hulladéknak számító fecskendőket és tűket. Pl. Kálvária tér és környéke, népliget stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!