A nap, amikor Magyarországon hivatalosan is visszatért a kádárizmus

2013. március 29. 14:41

Az, hogy egy kormányellenes tüntetés előtt egy nappal a szervezőket megfélemlítésből beviszi a rendőrség, aztán élve elengedi, az maga a kádárizmus.

2013. március 29. 14:41
Szily László
Szily László
Cink

„Csak a jegyzőkönyv kedvéért: Magyarországon 2013. nagypéntekén visszaállt a Kádár-rendszer. És nem »valami olyasmi«, hanem AZ maga. Az ugyanis, hogy egy kormányellenes tüntetés előtt egy nappal a szervezőket megfélemlítésből beviszi a rendőrség, aztán élve elengedi, az maga a kádárizmus. A dolog egyrészt persze borzasztóan szomorú, másrészt annyira azért nem kell kétségbe esni. (...)

Ha bárki kormányzati figurát zavarna, hogy pont úgy cselekszenek, mint a Kádár-rendőrség, akkor 2 nappal előbb vagy később, de nem pont a szombati tüntetés előtti napon viszik be a Fidesz-székház udvarának és teraszának elfoglalóit. A párhuzam annyira kiszúrja a szemet, főleg, hogy maga Kövér László is a késő kádári élményeit emlegette, amikor nemrég a székházfoglalókat támadta, hogy képtelenség nem arra gondolni: ez szándékos figyelmeztetés, szándékos visszautalással.

Az Új MSZMP csak abba nem gondol bele, hogy a késő kádári rendszer olyan járulékos dolgok miatt tudott sokáig fennmaradni, mint az utazás korlátozása és a sajtó szinte totális kontrollja, ami ma már akkor sem fog összejönni nekik, ha Orbán Viktor epiláltatja a haját, elkezd sakkozni és lépten-nyomon a grízes tésztát emlegeti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes
2013. március 30. 12:12
Ha ma délután jó idő lesz kap az arcára a narancsmaffia,HAHA!
Schönherz Zoli
2013. március 30. 11:47
Kedves Tudatlan, mielőtt belefogtál volna ennek a szösszenetnek az írásába legalább tájékozódhattál volna. Az általad leírt módszer nem volt a Kádár korszakban, mivel ott "kormányellenes" tüntetés sem volt, ahogy választások sem. Az általad leírt módszer 1989 óta folyamatosan jelen van, minden kormány alkalmazta azok ellen a csoportok ellen akiket veszélyesnek tart az alkotmányos szabadságra vagy a demokratikus berendezkedésre. Persze ezeket a fogalmakat jó tágan értelmezik. Szerinted a különböző jobboldali vagy az átlagostól kissé radikálisabbnak tartott csoportok vezetői hol voltak az általuk bejelentett tüntetés előtt? Mellesleg amit sok esetben megfélemlítésnek próbálnak beállítani nem más mint előzetes rendőrségi egyeztetés, mely minden komolyabb megmozdulás előtt kötelező. Látszik, hogy soha nem jelentettél be vagy nem is foglalkoztál hasonlóval, mert azonnal sírni kezdesz. Vagy ez is csak az alattomos, hazug propaganda része? Mert ha igen, akkor ez a Kádárizmus!
*ufó*
2013. március 30. 09:07
mindenesetre a mai tudásunk szerint a kommunizmus minimum 2018-ig tart majd Magyarországon, hiszen a fidesz (és kdnp ugye) kommer banda simán nyer majd, mégpedig úgy, hogy tenniük sem kell érte, mint amikor orbán elvtárs baszott bejárni a parlamentbe, csak a fizuját vette fel ugye :)
Magyarvagyok?
2013. március 30. 09:01
Az önkény az önkény. Örültem amikor láttam kordont bontani a politikusokat. Mert a hatalommal szemben valamit ( ma már tudjuk saját és klientanturájuk gazdasági érdekeit) képviseltek, véleményt fejeztek ki. Most is örültem, hogy fiatalok csoportja, a hatalommal szemben megtalálta a módját, hogy felhívja véleményére a figyelmet. Mindkét csoport vállalja a tetteiért a felelöséget. Bár én ugy tudom Orbánék büntetését nullára mérsékelték, mondván, hogy a társadalomra nem veszélyes. A mostani "behatolás" célja veszélyes a társadalomra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!