Országértékelés és a jövőkép

2013. március 12. 19:42

Valóban unortodox, a világon egyedülálló megoldás, hogy azoknak az oktatóknak, gyógyító orvosoknak, akik 62. évüket betöltötték és tovább kívánnak dolgozni, közvetlenül a miniszterelnöktől kell engedélyt kérniük erre!

2013. március 12. 19:42
Solymosi Frigyes
NOL

„Hosszú évek óta érdeklődéssel hallgatom a politikusok évértékelő beszédeit. Amit mindig hiányoltam ezekből, az a jövőkép fölvázolása. Azt azonban aligha állíthatjuk, hogy a kormányfő a maga vonatkozó beszédében ne tért volna ki arra, mire számíthatunk 20 év múlva, a távoli jövőben.

Nemcsak azt szeretné, ha egyetemeink a világrangsorban egy osztállyal előrébb kerülnének, hanem ismertetve »mestertervét«, kijelentette: »Több egyetemünket beviszszük a világ 200 legjobb egyeteme közé«, és az »Innovációra és kutatásra fordítjuk majd a nemzeti össztermék 4-5 százalékát.« Miniszterelnök úr! Kiket akar ezzel a csodálatos jövővel elkápráztatni? Arról az »apróságról« ugyanis egy szót sem ejtett, hogy ezt az ambiciózus tervet hogyan kívánják megvalósítani. Talán azzal, hogy elküldik a 62 évet elért, nagy tudású és még mindig alkotó professzorokat, gyógyító orvosokat? Mintha ez az intézkedés már a bíróknál sem aratott volna nagy sikert, nem beszélve arról, hogy a közelmúltban nevezte ki a felsőoktatással foglalkozó államtitkárnak Klinghammer akadémikust, a Nemzeti Kör tagját, ami azt jelzi, hogy bízik a 70 év fölötti professzor tapasztalatában, éleslátásában, problémamegoldó képességé ben! Az azonban valóban unortodox, a világon egyedülálló megoldás, hogy azoknak az oktatóknak, gyógyító orvosoknak, akik 62. évüket betöltötték és tovább kívánnak dolgozni, közvetlenül a miniszterelnöktől kell engedélyt kérniük erre! Ez az eljárás semmi másra nem jó, csak annak bizonyítására, hogy ebben az országban minden egy személytől, a miniszterelnöktől függ. És akkor csodálkozunk, hogy furcsa dolgokat írnak rólunk a demokratikus világban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. március 13. 08:39
"Ez az eljárás semmi másra nem jó, csak annak bizonyítására, hogy ebben az országban minden egy személytől, a miniszterelnöktől függ. " Hát bizony, az egész eljárásban ez a ciki. Baromi ciki. Vérciki...
1120
2013. március 13. 01:57
"Valóban unortodox, a világon egyedülálló megoldás, hogy azoknak az oktatóknak, gyógyító orvosoknak, akik 62. évüket betöltötték és tovább kívánnak dolgozni, közvetlenül a miniszterelnöktől kell engedélyt kérniük erre!" Igaz is! Kérjék inkább XVI. Benedektől! Ő most úgyis ráér... :)
bookmark
2013. március 13. 01:35
Szerintem menjenek emelt fővel nyugdíjba és ne várják meg, amíg a kezük alatt meghal valaki, mert már nem alkalmasak a gyógyító munkára. Nekem egy ilyen öreg doktor felírt egy a cinkes szemcseppet miután megbeszéltük, hogy allergiás vagyok a fémekre. Két nappal később rohanni kellett az elsősegélynyújtásra. Nem jelentettem fel, mert megsajnáltam, de szerintem már ne akarjon gyógyítani, menjen inkább horgászni vagy sakkozni.
bookmark
2013. március 13. 01:28
Nekem lenne egy kérdésem ezekhez a 62 évesekhez. Mi lett volna ha úgy jutottak volna el ehhez a korhoz, hogy a 80 évesek a maguk idején nem mentek volna nyugdíjba és még mindig ők akarnák megmondani a frankót és a 62 éveseknek meg nem lett volna meg esélye sem karriert csinálni? Miért nem hívjuk vissza 80 éveseket is és küldjük hátrább a 60 éveseket azzal, hogy te még várjál a sorodra. Én ismerek egy 93 éves bácsikát, aki mindig azzal jön, hogy ezek a fiatalok, ezek a 70 évesek már nem tudnak semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!