Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A világrend köszöni szépen, jól van

2013. március 31. 10:21

Az Occupy-mozgalom is nagy dérrel és dúrral indult, s mi lett a vége? Sütöttek egy kis szalonnát, a világrend meg köszöni szépen, jól van.

2013. március 31. 10:21
Muki
Fejlövés

„Az európai – és úgy általában az emberek – hócipője lassan de biztosan megtelik. És valószínűleg elegük van a globalizációból is, mert azt gondolják, hogy e kontrollálhatatlan folyamat az emberiség nagy részének csak függőséget hozott. Szokták mondani, hogy a globalizáció tök jó, mert összeért a világ, pillanatok alatt megy körbe az infó, meg szabadon áramlanak a normák meg az értékek meg az alapelvek is, mindenki egyenlő, meg a tőzsdék bedöntése is könnyebb, mint mondjuk ötszáz évvel korábban. Viszont arról csak a csinos összeesküvés-elméletek gyártói szövegelnek, hogy ez csak keveseknek hozott »jó életet«, »jóllétet«. Az emberek nagy része virtuális vagy éppen nagyon is valóságos rabszolga atyái földjén. Előbbitől a teljesítményfokozás révén szívják el az életet és teszik valamivé, aminek csak funkciója van, de célja nincsen, utóbbi meg az a szerencsétlen ember, aki fapapucsban megy le a bányába egy darab vasrúddal »dolgozni«. Egyik takarodik a föld alá negyvenévesen, mert felfalta a (társas)magány, a belső zűrzavar és a rák, a másik meg ott marad ötszáz méter mélyen a föld alatt. A harmadik, kis túlzással, de az ő zsírjukon hízik, és behúz egy strigulát.

De a kritikus tömegnek csak az a sorsa, hogy előbb vagy utóbb mindig összeáll. Ezt jelzi, hogy civil szervezetek meg EP-képviselők elindítottak egy mozgalmat, aminek nem más a célja, minthogy a csúnyán nézés technikájával meghátrálásra kényszerítsék azokat, akik hobbiszinten húzogatják a népek nadrágszíjait. Van mire hivatkozniuk: az e politikának áldozatul esett országok egy része lassan már működésképtelenné válik, hiszen a máról holnapra való tengődést nehéz optimális működésnek nevezni. A kérdés az, hogy e mozgalom hova teljesedik ki és lesz-e valaki is, aki meghallja a hangjukat.

Az Occupy-mozgalom is nagy dérrel és dúrral indult, s mi lett a vége? Sütöttek egy kis szalonnát, a világrend meg köszöni szépen, jól van.”

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. április 01. 09:00
A piac nem szabályoz. A piac leképezi a szociofinanciális viszonyokat. Nyerő, akinek nagyobban az erőforrásai. Tehát meg kell kaparintani az erőforrásokat, és akkor a "szabad piac"-on nekem áll a zászló. Ezért termel hatékonyabban a nyugati versenytárs iparban, mezőgazdaságban, ezért látszik tehetségesebbnek, igényesebbnek, és kap magasabb képzést a bankár kölke mint a közemberé. A szabad piac eröltetése a társadalmi igazságtalanság legalizálásának körmönfont trükkje.
blumen
2013. április 01. 05:56
Mikor jön el az a pillanat,amikor mi is felelősek leszünk saját tetteinkért?Olvasva a fentieket az 50év túl optimista!Nem az adósság mértéke a legnagyobb baj,hanem az,hogy mire költöttük!!!A gazdaságot diszburkolattal,szökőkúttal nem lehet beinditani. Ahhoz pénz és ész kell Magyarországon is.Sajnos ma nem csak pénzhiányban szenved az ország.
marko11
2013. március 31. 19:55
"... a kritikus tömegnek csak az a sorsa, hogy előbb vagy utóbb mindig összeáll." Bizony, már nem sokáig lehet hazudni a világ egyre gyarapodó szegényeinek, hogy ez lenne a demokrácia és a szabadság.
Hozso
2013. március 31. 18:21
Legfontosabb szerintem az egyensúly hiánya,ami biztosítja az esélyt ,hogy a rendszer a bajon túlklendüljön és ne pangjon el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!