Magyarország kampánycélú felhasználása

2013. március 05. 17:22

A másik féllel tudnak csak kampányolni, mert tudják, hogy ők nem lennének elég meggyőzőek a sikerhez.

2013. március 05. 17:22
Lakner Dávid
Teadélután

Az igazán szomorú nem is az az MSZP kampányfilmjében, hogy neveket említettek benne, vagy hogy híradókat mutattak be, hanem az utcai plakátokon már korábban mindenki arcába tolt negatív kampányhadjárat, mellyel ugyanolyan előszeretettel él a Fideszhez közeli Civil Összefogás Fórum, de a megszorításokat hirdető Jobbik is. Ahogy Tokfalvi is rámutat: nem mondanak semmi újat, nem állítanak semmit magukról, nem beszélnek arról, mit hogyan csinálnának másképp. Sem előző nyolc évükhöz, sem a Fideszhez képest. Ahogy a Fidesz egykor, úgy az MSZP is csak populista és demagóg agitációra képes, illetve Magyarországnak és annak jövőjének (valóban gátlástalan) kampánycélú felhasználására.

Mert nekik csak az a fontos, hogy hatalomra kerüljenek – miként a Fidesznek is az volt, és jelenleg sem sikerült meggyőzniük az ellenkezőjéről. Ahogy az MSZP bevállalja a mindenkivel való összefogást (Munkáspárt, DK, teljesen mindegy), úgy a Fidesz is hajlandó szinte mindent beáldozni (devizatartalékok, felsőoktatás), csak a rezsicsökkentés meglegyen, csak a nyugdíjak őrizzék reálértéküket. Hogy a 2014-es győzelmet semmi ne veszélyeztethesse.

Semmiféle felelősségérzet, semmiféle szándék a jobbításra nem szorult beléjük: azt mondják éppen, amit gondolnak, hogy mondaniuk kell, és ezen úgy tűnik, a továbbiakban sem lesznek hajlandóak változtatni. A másik féllel tudnak csak kampányolni, mert tudják, hogy ők nem lennének elég meggyőzőek a sikerhez. Mert nincs elfogadható, jól átgondolt és tisztességes ajánlatuk Magyarország számára. Ahogy a Fidesz propagandistáinak sincs: ők csak szeretnék jól az eszébe vésni mindenkinek, hogy csak rossz és még rosszabb közül választhatnak. Ahogy az MSZP, úgy a békemenet szervezői is azt üzenték plakátjaikkal, kampányukkal: nincsen remény számotokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2013. március 06. 06:03
A jelen helyzetben egyik hatalomra törő erő, párt sem meri kimondani a teljes igazságot. Pláne nem a jövőre vonatkozó tényleges terveikkel kapcsolatban sem. Jelzem, a Fidesz se nyert volna 2010-ben, ha elárulja, vagy csak belengeti mindazt, amit azóta lépett. Senki nem mer olyan népszerűtlen, habár előbb-utóbb elkerülhetetlen lépésekről beszélni, mint pl. a nyugdíjak befagyasztása (noch dazú csökkentése), az alanyi jogon járó kedvezmények megvonása. Eszébe nincs egyik erőnek sem a hatalom önkorlátozása (az egyik köszöni szépen, vígan él vele, a másik meg kivárja, míg beleülhet esetleg ő is a kényelmes helyzetbe, mikor nem ugat bele senki a döntéseibe) Mi marad hátra? A másik befeketítése, lejáratása, a sárdobálás. Mindenkit gyanúba kell keverni, a rágalmakat addig ismételgetni, míg evidenciává nem válnak. Nem veszik észre a pártok, hogy a gyűlöletkampányok kontraproduktívak, mert csak a saját híveiket erősítik meg meggyőződésükben, a közömböseket és ingadozókat pedig inkább elriasztják. Persze, ez jobban kedvez a hatalmon levőknek, mint a feltörekvőknek, hiszen a terjedő apátia és választói érdektelenség mindig a bolsevik tipusú militánsok malmára hajtja a vizet.
trendo
2013. március 06. 06:03
A jelen helyzetben egyik hatalomra törő erő, párt sem meri kimondani a teljes igazságot. Pláne nem a jövőre vonatkozó tényleges terveikkel kapcsolatban sem. Jelzem, a Fidesz se nyert volna 2010-ben, ha elárulja, vagy csak belengeti mindazt, amit azóta lépett. Senki nem mer olyan népszerűtlen, habár előbb-utóbb elkerülhetetlen lépésekről beszélni, mint pl. a nyugdíjak befagyasztása (noch dazú csökkentése), az alanyi jogon járó kedvezmények megvonása. Eszébe nincs egyik erőnek sem a hatalom önkorlátozása (az egyik köszöni szépen, vígan él vele, a másik meg kivárja, míg beleülhet esetleg ő is a kényelmes helyzetbe, mikor nem ugat bele senki a döntéseibe) Mi marad hátra? A másik befeketítése, lejáratása, a sárdobolás. Mindenkit gyanúba kell keverni, a rágalmakat addig ismételgetni, míg evidenciává nem válnak. Nem veszik észre a pártok, hogy a gyűlöletkampányok kontraproduktívak, mert csak a saját híveiket erősítik meg meggyőződésükben, a közömböseket és ingadozókat pedig inkább elriasztják. Persze, ez jobban kedvez a hatalmon levőknek, mint a feltörekvőknek, hiszen a terjedő apátia és választói érdektelenség mindig a bolsevik tipusú militánsok malmára hajtja a vizet.
Kristóf
2013. március 05. 19:24
Tévedésben van a cikk írója.Azért nem magukat dicsérik a videóban hanem a kormányt szidják,mert ha az MSZP-ről mondanának jókat,azt már a kutya sem hinné el.Nem állítjuk,hogy mi jók vagyunk de a fidesz nálunk is rosszabb.Ez így teljesen hihető. Ha már választani kell a két rossz között akkor mindenképpen a kisebbik rossz MSZP-t kell választani.Engem igazán nem érdekel,hogy milyen kampánnyal győznek,az a lényeg,hogy a fideszt váltsák le.A negatív kampány meg jó is lehet,elég a kormánnyal szemben meglévő ellenszenvre alapozni.Az is külön jó pont,hogy a jobbikkal ijesztgetnek,ezzel is sok embert lehet mozgósítani.
toportyántiszteletes.2
2013. március 05. 19:19
Ha a fityusz marad balkán lesz.Ezek még a böszmét is alulról,messzelátóval nézik!Pedig a böszme is ritka nagy háziállat.Ki a kiszes csürhével a közéletből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!