Amire számítanunk kell: az orbánizmus tagolt védelmi rendszere

2013. március 13. 13:53

Az önkényuralom híveit el kell szigetelni kulturálisan, fel kell számolni az intézményeiket.

2013. március 13. 13:53
Krémer Ferenc
Galamus

„Az ötödik védvonal az Orbán-hívők alkotta »ötödik hadoszlop«. Ők nem egyszerűen frusztráltak lesznek, de tele lesznek gyűlölettel, ami már ma is megvan bennük – láthattuk a Fidesz székháznál. Bármire mozgósíthatóak lesznek, és mégis úgy fog tűnni, hogy akcióiknak semmi köze sincs a háttérből irányító Fidesz-vezérekhez. Addig, amíg reményt látnak arra, hogy imádatuk tárgya visszatérhet a hatalomba, megtesznek majd mindent, düh, elkeseredettség és hit fogja hajtani őket.

Végül ott lesznek utolsó védvonalként az utcai harcra is mozgósítható szélsőjobboldali alakulatok, akiket az elmúlt években kiképeztek, pénzeltek és elhitették velük, hogy ők képviselik Magyarország jövőjét.

Fel kell készülni és ki kell dolgozni, hogyan számoljuk fel az önkényuralom védműveit. Amit lehet, előre ki kell alakítani, előre le kell folytatni az egyeztetéseket, előre ki kell dolgozni a demokrácia-kompatibilis intézmények működési elveit és struktúráit. Ezzel csökkenteni lehetne az esélyeiket. A cél az kell legyen, hogy az önkényuralom hívei minél kevesebb konfrontációt tudjanak előidézni a társadalomban, ennek érdekében el kell szigetelni őket kulturálisan, fel kell számolni az intézményeiket (gárdák, szélsőjobboldali pártok, médiatanács stb.), és amennyire lehet, már a legelejétől szűrni kell a közhatalomban dolgozókat. Ami azonban az egyik legfontosabb, hogy szét kell választani a jobboldali demokratákat az önkényuralom híveitől. Ehhez máris hozzá kell látni, mert talán még győzni sem lehet e nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
racer
2013. március 13. 21:29
Ez a barom tanított a Rendőrtiszti főiskolán? Egy igazi demokrata. Internáló tábort nem akar?
OberEnnsinnen
2013. március 13. 19:54
"el kell szigetelni őket kulturálisan, fel kell számolni az intézményeiket (gárdák, szélsőjobboldali pártok, médiatanács stb.), és amennyire lehet, már a legelejétől szűrni kell a közhatalomban dolgozókat." Remélem, a "szűrők" között ta magad is ott leszel. Akkor majd találkozom veled.
slomovicz
2013. március 13. 19:03
Ez a cikk is csak azt bizonyitja, hogy a balliberális oldal szereplői - elmebetegek!!!! Minden realitásérzéküket elvesztették! A retorikájuk, módszereik viszont -tipikus náci módszerek. Ma - ténylegesen - valódi nácik- a baloldalon vannak. A szinük ugyan vörös, de ez csak a megtévesztést szolgálja. Ugyanúgy mint a nácik, fizikailag is kiirtanák a politikai ellenfelet!!! Azonos eszmék - azonos módszerek a nácikkal! Soha nem lehetünk elnézőbbek a vörös színű nácizmussal! Ugyanúgy KI KELL REKESZTENI EZEKET, A TÁRSADALOMBÓL! Egy normális hétköznapi , tisztességes polgár nem vállal ezekkel közösséget!
Lex Tojás 2009
2013. március 13. 18:55
Krémer kontra Mehemed. Lapozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!